Chişinău
5C
Cer senin
Umiditate: 61%
Vânt: 9km/h SSW
Presiunea: 1012

DETALII despre perchezițiile de la Serviciul Fiscal de Stat: figurează angajați ai fisc și agenți economici

sursa foto: fisc.md

Serviciul de Informații și Securitate de comun cu Procuratura Anticorupție au desfășurat o operațiune, în dimineața zilei de astăzi, într-o cauză penală cu două capete de acuzare - corupere pasivă și corupere activă, în care figurează angajați ai Serviciului Fiscal de Stat (SFS) și agenți economici.

Conform materialelor cauzei penale, în perioada cuprinsă între lunile februarie-martie 2017, angajați ai SFS au pretins și acceptat de la doi agenți economici mijloace bănești în sumă de 180 000 lei, pentru a accepta cererea depusă în adresa SFS de către aceștia  privind restituirea TVA din exportul de fructe, pentru perioada lunii octombrie 2016.

În continuare, angajații SFS, au pretins și primit de la un alt agent economic, pe parcursul lunilor februarie-mai 2018,  mijloace bănești în sumă totală de aproximativ 70 000 lei pentru a nu documenta încălcări în activitatea companiilor administrate de către acesta.

În cauza penală figurează 6 bănuiți, dintre care o persoană se află în căutare, iar autorul respectivelor infracțiuni a fost reținut, pe un termen de 72 de ore, acesta fiind bănuit de corupere pasivă săvârșită de două sau mai multe persoane în formă prelungită, acesta riscând o pedeapsă cu închisoarea de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 u.c. şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau pe un termen de la 7 la 10 ani.

În cadrul celor 10 percheziții efectuate de către procurorii anticorupție și ofițerii SIS astăzi, la domiciliile și oficiile bănuiților, au fost ridicate documente , computere și purtători de informație.

Într-un comunicat de presă, Serviciul Fiscal de Stat „îşi exprimă regretul pentru situaţia în care un angajat al serviciului este bănuit de implicare într-un caz de corupţie şi va acorda tot sprijinul procurorilor pentru investigarea obiectivă, operativă şi, sub toate aspectele, a cazului.

De asemenea, SFS urmează să analizeze procedurile legale cu privire la suspendarea din funcţie a angajatului pe durata acţiunilor de urmărire penală.

SFS îşi reiterează angajamentul vizavi de promovarea unui climat al integrităţii în rândul Serviciului Fiscal de Stat şi toleranţă ZERO corupţiei”.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.