Chişinău
6C
Cer senin
Umiditate: 61%
Vânt: 11km/h SSW
Presiunea: 1011

Un rapper din Moldova, membru al unei grupări care vindea marijuana și hașiș | VIDEO

Patru bărbați, membrii unui grup infracțional cu vârsta cuprinsă între 20 și 50 de ani, domiciliați în mun. Chișinău și raionul Călărași, sunt cercetați penal pentru comercializarea drogurilor în cantități mari. Unul dintre suspecți este cunoscut ca interpret de rap în Republica Moldova.

Potrivit presei, este vorba despre rapperul Dmitri Rodideal, cunoscut cu numele de scenă „BAX-Di".

Activitatea grupului a fost monitorizată timp de patru luni de ofițerii Direcției Antidrog a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu procurorii Procuraturii mun. Chișinău, oficiul Principal și ofițerii de urmărire penală a DP mun. Chișinău. Ca urmare a investigației forțele de ordine au stabilit că membrii grupării comercializau pe teritoriul mun. Chișinău droguri de tip hașiș și marijuana.

Totodată,  a fost infiltrat un agent de investigație sub acoperire, fiind efectuate achiziții de control și procurate droguri de la suspecți.

Astfel, la 3 - 4 iulie, curent, în urma acțiunilor de urmărire penală și măsurilor speciale de investigații, suspecții au fost reținuți în momentul comercializării drogurilor consumatorilor.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate la domiciliile suspecților din mun. Chișinău și r-nul Călărași, polițiștii au depistat și ridicat peste 200 gr. de hașiș, un pistol pneumatic, mijloace bănești în sumă de 24 000 lei, două aparate artizanale pentru consum de droguri, un cântar electronic la scara mică, de asemenea a fost ridicat și un automobil al unui suspect.

Valoarea drogurilor sechestrate se estimează la aproximativ 40 000 lei.

Toate persoanele au fost reținute pe un termen de 72 de ore. În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 217/1 alin.4 din Codul Penal al RM. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Actualmente se întreprind acțiuni pentru identificarea altor persoane implicate în schema de comercializare a drogurilor.

Acțiunile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii cu Destinație Specială „Fulger”.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.