Chişinău
-1C
Cer parţial noros
Umiditate: 86%
Vânt: 11km/h SW
Presiunea: 1012

„Vânătoare” de pescari la frontieră

sursa foto:

Un conațional reținut și alți trei urmează să fie documentați pentru încălcarea regimului zonei de frontieră, cu scopul de a prinde pește, cu dispozitive interzise prin lege, în apele râului Prut. Acțiunile au fost demarate de către polițiștii de frontieră din Direcția Regională Sud în comun cu colegii români.

Cei patru au fost prinși în noaptea de 12 iunie. Aceștia, echipați cu dispozitive electrice destinate pescuitului ilegal, se îndreptau spre râul Prut dinspre localitatea Slobozia Mare, raionul Cahul.

După câteva ore de căutări au fost observate patru persoane pe malul stâng al râului Prut. Fiind somați să înceteze activitatea ce o desfășurau, bărbații s-au dispersat, deplasându-se în direcții diferite. Au intervenit colegii de la Sectorul Poliției de Frontieră Galați care au acționat pe apele Prutului și au reușit reținerea unui bărbat. Ceilalți au reușit să se ascundă.

În timpul interogării s-a constatat că moldoveanul în vârstă de 36 ani era originar din satul Slobozia Mare și împreună cu alți trei amici au decis să meargă la pescuit în scop personal. 

La fața locului au fost găsite peste 300 bucăți de pește din specia somn. Bărbatul și-a recunoscut fapta și urmează aplicarea consecințelor pentru actul săvârșit.

Ofițerii de investigații au identificat persoanele fugare, în prezent se desfășoară cercetări pentru a fi administrată răspunderea conform legislației în vigoare. Bărbații riscă o amendă de 600 lei, pentru încălcarea regimului zonei de frontieră.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.