Chişinău
-2C
Cer parţial noros
Umiditate: 86%
Vânt: 9km/h SW
Presiunea: 1012

Trei cetățeni moldoveni aflați în căutare, extrădați din Ucraina

sursa foto: border.gov.md

Trei tineri au fost reținuți pe teritoriul Ucrainei și transmiși autorităților de resort din Republica Moldova pentru proxenetism și traversarea ilegală a frontierei de stat.

Pasibil de cercetare penală este un conațional, iar alți doi sunt documentați în stare de libertate. 

În baza unei informații cu caracter operativ, polițiștii de frontieră au desfășurat acțiuni de investigații pentru a descoperi locul aflării a unui moldovean în vârstă de 30 ani. Bărbatul este învinuit de comiterea infracțiunii prevăzute de art. 220 al. (1) CP al RM și anume îndemnul sau determinarea la prostituţie, ori tragerea de foloase de pe urma practicării prostituţiei de către o altă persoană. Acesta se află în urmărire penală din anul 2016 de către reprezentanții Centrului pentru combaterea traficului de persoane.

Persoana a fost transmisă organelor abilitate ale Republicii Moldova și plasat sub arest preventiv, riscând conform art. 220 al. (1) CP al RM, amendă în mărime de la 650 la 1350 unităţi convenţionale sau închisoare de la 2 la 5 ani.

Screenshot_21

 

În al doilea caz, furtul i-a determinat să comită și ilegalitatea de a traversa frontiera de stat prin zona nepermisă cu scopul de a eluda consecințele infracțiunii săvârșite. Este vorba despre doi cetățeni minori ai Republicii Moldova în vârstă de 16 și respectiv 17 ani, care la începutul lunii precedente au sustras bunuri în proporții deosebite dintr-o locuință din orașul Ștefan Vodă.

In urma investigațiilor efectuate în comun cu angajații Inspectoratului de Poliție Ștefan Vodă al IGP, s-a stabilit că adolescenții sunt originari din raionul Ștefan Vodă, iar după comiterea furtului au părăsit teritoriul țării, fiind mai târziu reținuți în Ucraina.
Formalitățile de extrădare au avut loc în punctul de trecere Tudora. În prezent, tinerii sunt cercetați în stare de libertate.

Screenshot_20
 

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.