Chişinău
6C
Cer senin
Umiditate: 61%
Vânt: 13km/h SSW
Presiunea: 1011

Fără panică! Veți auzi explozii puternice și focuri de armă în preajma stadionului Zimbru

sursa foto: politia.md

Miercuri, 14 martie, locuitorii Capitalei sunt rugați să nu intre în panică la auzul unor explozii și focuri de armă. Poliția RM anunță că, pe stadionul Zimbru, din sectorul Botanica, va avea loc un exercițiu tactic cu tematica „Simularea unui atac terorist în timpul unui meci de fotbal”.

Exercițiul va începe la ora 10.00, iar în timpul desfășurării se vor auzi explozii puternice și focuri de armă. Scopul exercițiului este de a pregăti și antrena în comun subdiviziunile subordonate Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul General al Poliției,  Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Departamentul Trupelor de Carabinieri, etc), pentru a asigura o bună aplicare a mijloacelor de intervenție și tacticilor de acțiune.

În cadrul exercițiului, forțele de ordine vor efectua acțiuni de intervenție folosind echipament special real, fiind însoțite de împușcături și explozii.

În  cazul în care vă aflați în zona desfășurării  exerciţiului, fiți calmi și respectați indicaţiile forţelor de ordine.

Simularea va fi desfășurată de către Inspectoratul General al Poliției al MAI, în colaborare cu Poliția din Republica Polonă și Franceză. Acțiunea este finanțată prin intermediul proiectului „Programului de Cooperare a Polițienească în cadrul Parteneriatul Estic”, susținut de către Uniunea Europeană.

 

 

 

 

 

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.