Chişinău
8C
Cer acoperit
Umiditate: 62%
Vânt: 11km/h NW
Presiunea: 1019

Peste 400 de detectoare de fum au fost deja instalate în casele oamenilor

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a reușit să instaleze peste 400 de detectoare de fum în 266 de case din Republica Moldova. Acțiunile au avut loc în cadrul Campaniei Naționale „O casă protejată, o viață salvată”.

Pompierii și salvatorii au reușit în comun cu autoritățile publice locale să achiziționeze instalațiile de detectarea a fumului toxic, iar ulterior acestea au ajuns în unele gospodării din țară. Prioritate au avut familiile  cu mulți copii, oameni în etate, persoane cu dezabilități, dar și  cei țintuiți la pat.

Ieri Campania Națională a ajuns în mai multe familii din sectoarele Botanica și Râșcani a municipiului Chișinău, dar și în gospodării din raioanele Criuleni, Căușeni, Râșcani și Soroca.

O contribuție esențială în dezvoltarea proiectului o are și Societatea Antiincendiară din Republica Moldova, care a achiziționat 70 de detectoare pentru mai multe familii din țară.

Scopul campaniei este de a promova securitatea în rândul oamenilor în special ce ține de prevenirea incendiilor și intoxicațiilor cu monoxid de carbon.

Potrivit IGSU, inițial peste 800 de familii vor beneficia de instalații de detectarea a fumului toxic, iar ulterior numărul acestora va crește. Pentru procurarea detectoarelor de fum, statul a oferit 960 mii lei, iar o parte din instalații urmează să fie achiziționate de autoritățile publice de nivelul doi.

Campania Națională „O casă protejată, O viața salvată”  va fi desfășurată pe tot parcursul  anului 2018.  

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.