Chişinău
5C
Cer acoperit
Umiditate: 81%
Vânt: 9km/h ENE
Presiunea: 1025

Controale ANSA la ferme, abatoare, depozite de cereale, cantine școlare, puncte de colectare a laptelui

sursa foto: simbol / covasnamedia.ro

Pe parcursul săptămânii trecute, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a efectuat 63 de controale în domeniul protecției și sănătății plantelor, un depozit de cereale, 4 depozite pentru păstrarea produselor de uz fitosanitar și fertilizanți și un magazine agricol.  Agenții economici au fost supuși controlului la compartimentul pregătirii și comercializării semințelor.

Inspectorii ANSA s-au deplasat la 67 ferme de întreținere a animalelor, 12 puncte de exploatare a animalelor, 3 unități de fabricare a produselor din carne, 3 abatoare, 6 puncte farmaceutice, 4 depozite de furaje și 4 puncte de colectare a laptelui.

În perioada de referință au fost verificate din punct de vedere a conformității 71 de unități comerciale, 26 de blocuri alimentare de la instituțiile școlare și preșcolare și o întreprindere de alimentație publică.

În total, în urma controalelor au fost depistate 84 de neconformități, întocmite 87 de prescripții, 23 procese verbale de contravenție, aplicate sancțiuni în valoare de peste 22 de mii de lei și nimicite 1400 kg de produse alimentare neconforme.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.