Chişinău
5C
Cer senin
Umiditate: 61%
Vânt: 9km/h SSW
Presiunea: 1012

Poliția Națională a cumpărat 10 vehicule în care vor fi transportați deținuții

Poliția a achiziționat și reutilat 10 vehicule care vor îmbunătăți condițiile de transportare ale deținuților. Unitățile de transport au fost repartizate inspectoratelor teritoriale de poliție din: Anenii Noi, Bălți, Cahul, Căușeni, Cimișlia, Criuleni, Edineț, Orhei, Ungheni, inclusiv direcției de poliție a mun. Chișinău.

Autospecialele prevăd condiții îmbunătățite de siguranță a pasagerilor în timpul transportării, în conformitate cu standardele internaționale în domeniul drepturilor omului și prevenirii maltratării și abuzului deținuților și vor înlocui vehiculele uzate. Echipament suplimentar a fost procurat pentru polițiștii care însoțesc deținuții, valoarea totală a achiziției fiind de aproape 9 milioane de lei.

Achiziția face parte din strategia de dezvoltare a poliției pentru anii 2016-2020, precum și a implementării activităților prevăzute în planul de acțiuni privind reducerea cazurilor de maltratare, abuz și discriminare a persoanelor aflate în custodia poliției pentru anii 2017 - 2020.

Pe parcursul anului curent, Inspectoratul General al Poliției preconizează să cumpere încă 15 vehicule pentru transportarea persoanelor aflate în custodia poliției.

masini transportare detinuti

masini transportare detinuti.jpg4

 

masini transportare detinuti.jpg5

 

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.