Chişinău
7C
Cer senin
Umiditate: 57%
Vânt: 6km/h SE
Presiunea: 1011

Convertoare pentru televiziunea digitală terestră vor fi oferite gratuit familiilor defavorizate

sursa foto: radardemedia.ro

Familiile beneficiare de ajutor social vor primi gratuit convertoare pentru conectarea la televiziunea digitală terestră. O hotărâre în acest sens a fost aprobată în cadrul ședinței de astăzi a Cabinetului de miniștri.

Documentul vine să asigure dreptul de acces la informație, în contextul realizării Programului privind tranziţia de la televiziunea analogică terestră la cea digitală terestră.

 

Prin urmare, familiile beneficiare de ajutor social pentru luna februarie a anului curent, care dispun de un televizor funcţional care nu recepţionează semnalul digital, urmează să înregistreze, în perioada 1 martie - 5 mai a.c., o cerere în formă scrisă la asistentul social comunitar din localitatea unde își au reşedinţa. Listele solicitanţilor înregistraţi pentru dotare cu convertor vor fi întocmite de către structurile teritoriale de asistenţă socială şi aprobate de către vicepreşedintele raionului/viceprimarul municipiului pe probleme sociale.

 

Potrivit estimărilor, circa 72 mii de familii defavorizate au primit ajutor social în anul 2016. Astfel, aproximativ 209 mii de persoane care fac parte din aceste familii vor putea beneficia de avantajele oferite de televiziunea digitală terestră după deconectarea televiziunii analogice.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.