Chişinău
-2C
Cer acoperit
Umiditate: 86%
Vânt: 11km/h NE
Presiunea: 1028

Guvernul a aprobat proiectul cu privire la construcția Centrului integrat de pregătire pentru aplicarea legii al MAI

sursa foto: mai.gov.md

Astăzi, în cadrul ședinței Guvernului a fost au fost aprobate proiectele care au drept scop asigurarea terenului necesar construirii Centrului integrat de pregătire pentru aplicarea legii și instituirea centrului care este unul din obiectivele strategiei de dezvoltare a Poliției pentru perioada 2016- 2020.

Procesul de identificare a durat circa 3 ani, timp în care a avut loc evaluarea soluțiilor, iar terenul selectat aparține Ministerului Afacerilor Interne și corespunde cel mai bine necesităților unității de învățământ. Astfel, sediul acestui Centru va fi construit pe terenul aflat în administrarea Ministerului Afacerilor Interne, în mun. Chișinău, str. Nicolae Dimo, nr. 30, care este în gestiunea Clubului sportiv central „Dinamo”. Construcțiile vor avea loc pe suprafețe unde în prezent există diferite obiective ce vor fi demolate, iar terenul va fi consolidat, drenat și amenajat. Atât prin studiul de fezabilitate, cât și în procesul de proiectare și construcție, s-a ținut cont, în mod deosebit, de protecția zonei respective, astfel încât intervenția să fie minim invazivă.

Centrul de instruire pentru organele de aplicare ale legii, este un obiectiv complex, cu caracter aplicativ, care va include toate facilitățile necesare (administrative: clase de instruire, TIR, cantină, terenuri pentru aplicații tactice, bloc de cazare, bloc sanitar) și va fi destinat pentru inversarea ,,piramidei ofițeri-subofițeri", ținând cont și de necesitatea actuală de a echilibra coraportul dintre ofițeri și subofițeri. Acesta urmează a fi construit timp de 4 ani și va contribui activ la îmbunătățirea serviciilor oferite de către Poliție.

Acest proiect important pentru sistemul MAI va fi realizat cu suportul UE și al Statelor Unite ale Americii, parteneri care au contribuit considerabil și până la etapa actuală a acestuia.

 Ministerul Afacerilor Interne va informa și în continuare societatea, cu privire la proiectul instituțional prioritar de înființare a CIPAL și va oferi detalii privind stadiul și perspectivele înființării acestei instituții de învățământ de importanță națională.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.