Chişinău
-2C
Cer acoperit
Umiditate: 86%
Vânt: 13km/h NNE
Presiunea: 1028

Infirmieră de la 903, lovită cu piciorul și îmbrâncită din ambulanță de un pacient băut la Cahul

sursa foto: today.md

O infirmieră a fost lovită cu piciorul și îmbrâncită din ambulanță de un pacient în stare de ebrietate căruia îi acordase ajutor medical. A femeia a căzut din ambulanță și s-a ales cu o factură a gambei drepte. Incidentul a avut loc vinerea trecută, 5 ianuarie, în orașul Cahul.

Potrivit unui comunicat al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitaliceascăchipa de AMU a fost solicitată la un pacient în stradă. La locul solicitării, a fost depistat un bărbat de aproximativ 30 de ani, care prezenta un comportament agresiv, aflându-se sub influența consumului de alcool.

Pacientul a fost examinat în autosanitară, iar la un moment dat, fără nici un motiv, a lovit infirmiera cu piciorul și a îmbrâncit-o. Drept urmare, acesta a căzut din transportul sanitar și s-a ales cu o fractură a gambei drepte. 

În prezent infirmiera se află la tratament în spitalul raional, iar pacientul a fost preluat de un echipaj de poliție.

Totodată, conform aceluiași comunicat, pe parcursul zilelor de sărbătoare, echipele de AMU au deservit în medie 2200 de pacienți zilnic, cu diverse urgențe medicale. În zilele de 7, respectiv 8 ianuarie, s-a înregistrat o creștere a numărului de solicitări cu aproximativ 200 de cazuri.

Echipele de urgentă au intervenit în 20 de accidente rutiere, soldate cu 31 de victime. Au primit asistență medicală de urgență și 30 de persoane cu boli diareice acute, dintre care 26 au necesitat spitalizare.

A fost acordată asistență medicală de urgență la patru persoane care s-au intoxicat cu ciuperci, printre care și un copil de 14 ani. Trei nașteri în condiții de prespital au fost asistate de către medicii de urgență. 

De asemenea, opt persoane care s-au intoxicat cu alcool au avut nevoie de ajutorul echipelor de urgență. Dintre aceștia, șase au fost spitaizați.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.