Chişinău
0C
Cer acoperit
Umiditate: 93%
Vânt: 4km/h NE
Presiunea: 1026

Analist ucrainean explică beneficiile modificării Codului Audiovizualului

sursa foto: baconpodcast.com

Legea adoptată astăzi de către Parlament din Moldova, pentru securizarea spațiului informațional, este benefică, iar Legislativul a luat decizia la momentul potrivit. De această părere este analistul ucrainean Artiom Filipenko, citat de deschide.md

Expertul aduce drept exemplu experiența Ucrainei în acest sens, care s-a dovedit a fi pozitivă. De asemenea, analistul menționează că proiectul a fost adoptat înaintea alegerilor parlamentare, iar acest lucru va împiedica Rusia să destabilizeze situația înaintea scrutinului.
„Modificarea Codului Audiovizualului este un pas necesar și la timpul potrivit. În Legea votată nu este vizată exclusiv Rusia și formal partea rusă nu poate avea pretenții. Dar toți înțeleg foarte bine că vorba este de stăvilirea propagandei ruse. O lege la timpul potrivit, deoarece a fost adoptată înaintea alegerilor parlamentare, care ar putea fi decisive pentru Republica Moldova. După cum deja se știe, presa rusă este un instrument în războiul hibrid, care este folosit de Rusia pentru atingerea unor scopuri: destabilizarea situației în interiorul țării, susținerea politicienilor loiali Kremlinului și așa mai departe. Astfel, aceste surse media nu pot fi considerate drept surse de informare, nu putem spune că interzicerea sau introducerea restricțiilor înseamnă încălcarea principiului la libera exprimare”, a declarat Filipenko.
Analistul mai notează că prin acest proiect de lege, atât PDM cât și liderul acestuia, Vlad Plahotniuc transmit un mesaj clar Occidentului și reiterează vectorul extern abordat de Moldova.
„Trebuie să remarc și efectele externe ale acestei legi. Faptul că anume Partidul Democrat a fost inițiatorul acestei legi, demonstrează că Vad Plahotniuc trimite semnale ferme occidentului, care au menirea să aducă la cunoștință că anume ei pot fi acea forță, care va salva cursul european al Republicii Moldova”, subliniază analistul ucrainean.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.