Chişinău
20C
Cer parţial noros
Umiditate: 46%
Vânt: 18km/h North
Presiunea: 1018

Silvia Radu a semnat Acordul de Grant, de 5 mln de euro, privind Eficienţa Energetică în Clădirile Publice

sursa foto: chisinau.md

Primarul general interimar, Silvia Radu, a semnat Acordul de Grant în cadrul proiectului Eficienţă Energetică în Clădirile Publice din Chişinău, în valoare de 5 milioane de euro. 

Acordul a fost semnat astăzi în cadrul vizitei sale la Londra. Valoarea grantului din partea Fondului E5P este de 5 milioane de EURO. E5P este un fond al Uniunii Europene, prin intermediul căruia se susţin proiectele autorităţilor locale de îmbunătăţire a eficienţei energetice şi a mediului.

Valoarea totală a proiectului privind eficienţa energetică şi izolarea termică a clădirilor publice din municipiu este de 25 milioane EURO. În acest sens, BERD şi BEI (Banca Europeană de Investiţii) oferă câte un împrumut de 10 milioane de EURO. De asemenea, Chişinăul beneficiază şi de un grant de investiţii de 5 milioane de EURO din partea Fondului E5P.

Menționăm că, primarul interimar Silvia Radu, se află, în perioada 5 - 8 decembrie 2017, într-o vizită oficială în Londra, Marea Britanie, unde participă la cea de-a 7-a Adunare a Contribuabililor din cadrul Parteneriatului pentru Mediu şi Eficienţă Energetică din Estul Europei (E5P).

Evenimentul este organizat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi se desfăşoară în sediul central al instituţiei financiare.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.