Chişinău
17C
Ploaie
Umiditate: 59%
Vânt: 9km/h North
Presiunea: 1017

Un șofer s-a pornit la Piața Centrală cu 500 kg de carne, dar a fost tras pe dreapta de INP

sursa foto: Inspectoratul Național de Patrulare al IGP

În această dimineață în jurul orei 5:00, ofițerii Inspectoratului Național de Patrulare aflându-se pe traseul Criuleni - Chișinău la asigurarea climatului de siguranță a circulației rutiere, au contracarat în trafic o tentativă de plasare pe piață a 500 de kg de carne de porc și bovină, fără acte de calitate și proveniență.

Potrivit datelor inspectorilor de patrulare, șoferul automobilului de model „Volkswagen Caddy” s-a dovedit a fi un bărbat de 45 de ani, care intenționa să comercializeze carnea în Piața Centrală din Capitală.

Conform legislației în vigoare, dacă va fi găsit vinovat de transportarea mărfii fără dovada originii şi a provenienței lor, bărbatul riscă o amendă de la 3 000 la 4 500 de lei.

În contextul că ne aflăm în perioada sărbătorilor de iarnă #INP recomandă cetățenilor să nu procure produse alimentare de origine animală din spații improvizate, nesupuse controlului sanitar-veterinar, sau în sistem de vânzare stradal, în care nu este asigurată o temperatură şi o stare de igienă corespunzătoare, în scopul evitării apariției îmbolnăvirilor.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.