Chişinău
12C
Cer în general noros
Umiditate: 82%
Vânt: 13km/h North
Presiunea: 1019

Guvernul se pune pe reparat drumurile din țara! Sute de kilometri de drum vor fi reabilitați în 2018

sursa foto: moldova24.info

Majoritatea traseelor naționale din țară vor intra în reparații în decursul anului viitor. Despre aceasta a anunțat astăzi ministrul Economiei și Infrastructurii, Octavian Calmîc, într-o conferință de presă. Acesta a prezentat planurile instituției în privința reabilitării drumurilor pentru anul viitor precum și bugetul pe care instituția planifică să-l aloce pentru aceste lucrări.

 

Astfel, potrivit informațiilor prezentate anul viitor vor intra în reparație capitală circa 100 km de drum și vor fi reparate 10 poduri. Alte 350 km de drumuri naționale vor fi reabilitate. La fel, va fi dat în exploatare drumul național Ungheni-Chișinău.

„Din proiectele susținute de către instituțiile financiare internaționale preconizăm să atragem 2,3 miliarde de lei. Din Fondul Rutier circa un miliard de lei să fie direcționați spre întreținerea, reparația, dar și construcția de drumuri capitale din infrastructura drumurilor naționale. APL1 și APL 2 cumulativ vor primi aproximativ aceleași resurse financiare pe care le-au obținut și în anul 2017. Astfel încât ei să fie preocupați de realizarea infrastructurilor locale, dar și din suportul acordat de Banca Mondială – a drumurilor regionale, să fie oferite 104,4 milioane de lei. Deci, per total, avem un buget de peste 4,160 miliarde de lei”, a declarat ministrul Octavian Calmîc în cadrul conferinței de presă, citează moldova24.info.

 În cadrul conferinței a fost făcută și o prezentare grafică a rezultatelor lucrărilor realizate pe parcursul anului curent privind reabilitarea drumurilor, construcția podurilor și altor obiecte.

 

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.