Chişinău
20C
Cer parţial noros
Umiditate: 46%
Vânt: 18km/h North
Presiunea: 1018

Meciuri de tenis trucate // CNA a reținut patru persoane, printre care un antrenor

sursa foto: simpalsmedia.com

Patru persoane, printre care un antrenor din cadrul Federaţiei moldoveneşti de tenis, au fost reţinute, aseară, de ofiţerii CNA. Acestea sunt bănuite de trucarea mai multor meciuri de tenis, disputate atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât şi peste hotarele ţării. Contra unor sume de bani, bănuiţii ar fi convins jucători de tenis, dar şi antrenori, să aranjeze anumite scoruri. Având rezultatele prestabilite, reţinuţii câştigau mii de euro  la casele de pariuri.

 

În cadrul acţiunilor de urmărire penală şi măsurilor speciale de investigaţie, antrenorul reţinut, care practica şi arbitrarea meciurilor de tenis, a fost documentat cum, în comun cu încă trei persoane, a influenţat mai mulţi jucători de tenis cu scopul de a-i determina să obţină un anumit scor sau să aibă un anumit comportament în cadrul competiţiilor naţionale şi internaţionale de tenis de câmp.

De asemenea, au fost constatate multiple cazuri în care jucătorii au acceptat trucarea meciurilor, în schimbul unor sume de bani. Bănuiţii ar fi acţionat în complicitate cu antrenori şi jucători de peste hotare, inclusiv din România, Ucraina şi din alte ţări din fosta URSS. În cadrul procesului penal, au fost obţinute confirmări că acest grup de persoane făcea, în permanenţă, schimb de informaţii, astfel reuşind să manipuleze zeci de evenimente sportive.

La data de 28.11.2017, CNA şi procurorii au efectuat percheziţii la domiciliile persoanelor implicate, de unde au fost ridicate probe ce confirmă activitatea infracţională a grupului. La faţa locului, au fost depistate carduri bancare, de pe contul cărora se făceau transferuri către casele de pariuri, telefoane mobile şi calculatoare, în care a fost găsită corespondenţa privind manipularea evenimentelor sportive de către persoane care practicau asemenea activitate peste hotarele Republicii Moldova.

Totodată, dintr-o casetă de valori, arendată la una din bănci de către unul dintre bănuiţi, au fost ridicate 14 000 de euro, bani despre care se cunoaşte că ar proveni din parierea evenimentelor sportive trucate. 

În prezent, cele patru persoane se află în izolatorul CNA pentru 72 de ore, urmărirea penală fiind condusă de procurorii anticorupţie. 

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.