Chişinău
12C
Cer în general noros
Umiditate: 82%
Vânt: 13km/h North
Presiunea: 1019

VIDEO // Obuz „rătăcit printre cărți” timp de 30 de ani într-o bibliotecă din Capitală

Timp de treizeci de ani, locuitorii unui bloc din Capitală, au trăit cu un proiectil de artilerie de pe timpul celui de-al doilea război mondial în subsolul în care a fost deschisă o bibliotecă. Recent, ofiţerii de investigaţii ai Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău în colaborare cu angajaţii Inspectoratului Naţional de Investigaţii al IGP, a depistat obuzul și au solicitat geniștii să intervină ca să-l ridice de la fața locului.

 Conform procedurii la faţa locului a fost solicitată grupa operativă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al sectorului Râşcani, precum şi geniştii Ministerului Apărării al RM, pentru efectuarea cercetărilor şi ridicarea obuzului. Administrator al acestei încăperi s-a dovedit o femeie în vârstă de 58 ani, care a declarat poliţiştilor că, proiectilul ar fi fost găsit acum 30 de ani, când a iniţiat activitatea  bibliotecii.

În acest context experţii urmează să stabilească dacă proiectul prezenta vreun pericol pentru viaţa şi sănătatea oamenilor, iar Poliţia Capitalei atenţionează şi solicită cetăţenilor, să informeze imediat serviciul 902, atunci când au depistat muniţii sau obuze militare.

Cazul este investigat de poliţiştii sectorului Râşcani ai Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău pentru stabilirea tuturor circumstanţelor.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.