Chişinău
-2C
Cer acoperit
Umiditate: 86%
Vânt: 11km/h NNE
Presiunea: 1028

EDITORIAL // Olguța, Angelica și Natașa

sursa foto:

E dimineață din nou în Moldova. Olguța nu e în țară. Angela mai e. Muncește săraca. Cot la cot cu Natașa. Toate trei sunt chinuite și dependente de baterii. A trecut ceva timp de când un mușchetar le-a încătușat iubiții și le-a săltat pe vibratoare. 

S-a întâmplat după ce un băiețel ajuns din voia sorții să conducă un imperiu de milioane s-a supărat pe Napoleonul care l-a refuzat să împartă cu el masa - o găinușă coaptă în maioneză. În schimb îi cerea zilnic bani pentru chiloți și i se adresa disprețuitor: și fași uăi?! 

Băiețelul, care furase cot la cot cu și pentru Napoleon și armata sa de mâncăi de știri, cu și pentru fiul Unui Bărbat Frumos și Deștept, a decis să se predea. Mai bine zis să-l pună la respect pe acel care-l trata cu atâta dispreț și care îi toca banii, câștigați cu atâta greu din parfumuri semi-mirositoare și țigări fără accize la trecerile dintre țări și poarta aeriană a Moldovei.

Nu mai contează că de fapt băiețelului i-au fost strânse coițele în ușă și numai după ce a strecurat pe sub ea autodenunțul, aceasta s-a deschis puțin, iar el a răsuflat ușurat. Lumea oricum știe una: Napoleonul nu trebuia să-l refuze la rugămintea de a cina găinușa în maioneză, chiar dacă el nu mănâncă așa ceva și să nu-i ceară bani pentru chiloți…

 Acum Napoleonul se plimbă între patru pereți, vorbește singur, bolmojește silabisind într-un crescendo care culminează cam așa: or.., niuc…, odiu…, lițchi…, lin…, uța.. ela! 

Fiul Bărbatului Frumos și Deștept se ține deocamdată tare. A început în sfârșit să se gândească la cei patru copii și să-și dea seama că a fost zombat de o Gorgonă. Se bucură și Bărbatul deștept și Frumos de faptul că cea care i—a zombat fiul a sărit de pe el pe vibrator. Nu mai contează că i-a luat televiziunea, important e că stă departe de fecior, unicul pe care l-a educat și l-a putut feri de cazinourile Moscovite și implicarea în schemele corupționale din România - țară pe care mereu a considerat-o vrăjmașă. 

Bărbatul Deștept și Frumos mai că nu i-ar spune un mulțumesc celui ce trăgea ușa până îi scrâșneau dinții băiețelului cu denunțul, dar nu poate. Nu-i permite statutul. Cel mai mare hoț al tuturor timpurilor nu poate prin definiție să se închine unui parvenit în sistem. Dar treaba lui. E bătrân deja și degrabă, cu voia celui de sus…

Bateriile nu mai fac față - asta e tragedia! Și ea începe să se vadă la ecran.

 (va urma)

Autor: Gabriel Călin

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.