Chişinău
7C
Cer acoperit
Umiditate: 53%
Vânt: 15km/h West
Presiunea: 1019

Problema fermierilor din raionul Dubăsari, rezolvată // Vor avea acces liber la terenurile lor

sursa foto: sputnik.md

Fermierii moldoveni care dețin terenuri agricole după traseul Râbnița-Tiraspol, dar erau blocați să ajungă la ele, vor recăpăta dreptul de proprietate asupra pământului. În acest sens, vicepremierul pentru Reintegrare, Gheorghe Bălan și șeful departamentului de externe de la Tiraspol, Vitali Igrantiev, au semnat o decizie protocolară. Vicepremierul a precizat că fermierii vor obține acces la propriile terenuri în cel mult două luni.  

 

”Partea transnistreană și-a asumat angajamentul să revină la mecanismul din 2006 și să asigure accesul liber al țăranilor la acele pământuri. În timpul apropiat, primăriile din teritoriu și proprietarii de terenuri vor prezenta documente confirmative cu privire la proprietate, după care, în termen de două luni, trebuie să le fie asigurat acces nestingherit la pământurile lor”, a explicat oficialul.

Problema accesului la proprietăți datează pentru fermierii din raionul Dubăsari din 2004. De atunci, administrația transnistreană a încercat în repetate rnduri să-i oblige să plătească taxe de chirie pentru terenurile care le aparțin și a refuzat să le recunoască dreptul de proprietate.

Sursa:  Politics.MD

 

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.