Chişinău
12C
Cer în general noros
Umiditate: 82%
Vânt: 15km/h North
Presiunea: 1019

VIDEO // Un cetățean străin, bătut la Botanica. Atacatorii ar fi spart și un magazin GSM

sursa foto: politiacapitalei.md

Trei tineri, cu vârstele cuprinse între 16 ani şi 20 ani, au fost reținuți după ce l-au bătut pe un cetățean străin. Incidentul a avut loc în noaptea de 20 noiembrie, pe o stradă din sectorului Botanica. La faţa locului a intervenit un echipaj mobil 902 al Batalionului Reacţionare Operativă din cadrul Direcţiei de Poliţie al mun. Chişinău.

Poliţiştii au stabilit că, indivizii au intrat în conflict cu un cetăţean străin, în vârstă de 51 ani, pe care l-au agresat fizic cu pumnii şi picioarele. Tinerii au fost escortaţi la Inspectorat pentru documentare. Ei sunt originari din Leova, Străşeni şi Făleşti.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală s-a constatat că, suspecţii ar fi fost implicaţi la spargerea unui magazin de telefonie mobilă, în noaptea de 19 noiembrie, de unde ar fi sustras 10 telefoane mobile şi 2 laptopuri în valoare totală de peste 33 500 lei. Momentul pătrunderii lor în magazin a fost surprins de camerele de supraveghere, când aceştia ar fi deteriorat geamul cu un obiect dur.

Actualmente doi dintre ei au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore, iar al treilea bănuit se află la libertate întrucât este minor. Poliţiştii continuă investigaţiile în vederea localizarii telefoanelor mobile, precum şi alte circumstanţe ce prezintă interes organului de urmărire penală.

Conform legislaţiei în vigoare, bănuiţii riscă să fie pedepsiţi pentru huliganism cu amendă în mărime de la 15 000 lei la 27 000 lei sau închisoare de pînă la 5 ani, iar pentru comiterea infracţiunii de furt în grup riscă închisoare pe un termen de la 5 ani până la 10 ani.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.