Chişinău
6C
Cer parţial noros
Umiditate: 87%
Vânt: 15km/h North
Presiunea: 1023

Filip: Acordul de Asociere - cea mai bună rețetă pentru modernizarea țării care să ne permită o integrare de succes în Europa

sursa foto: Facebook.com/Pavel Filip

Parlamentul European recunoaște aspirațiile europene ale țării noastre și dreptul de a aplica și a deveni membri ai Uniunii Europene, a declarat prim-ministrul Pavel Filip, într-un interviu pentru Moldpres, în ajunul summitului Parteneriatului Estic de la Bruxelles. 

Șeful Executivului precizează că acest lucru va fi făcut atunci când țara va îndeplini toate criteriile politice, economice și sociale pentru aderare la UE. 

”Aici nu este vorba doar despre un semnal, ci despre lucruri spuse explicit, cu subiect și predicat. Cel mai important este că Acordul de Asociere constituie cea mai bună rețetă pentru modernizarea țării și pentru a atinge nivelul de dezvoltare care să ne permită o integrare politică de succes în Europa”.

În plus, Moldova poate beneficia de pe urma dorinței Uniunii Europene de a-și asigura pace și stabilitate, ca urmare a extinderii spre est, punctată de președintele Franței, Emmanuel Macron. 

”Acest lucru poate fi folosit pentru a impune, prin rezultatele pe care le vom obține în implementarea Acordului de Asociere, o atenție sporită din partea decidenților europeni pentru extinderea către Est, dincolo de cea privind zona Balcanilor”, a spus premierul Pavel Filip, citat de hotnews.md.

Menționăm că, premierul Pavel Filip întreprinde, în perioada 22 – 25 noiembrie 2017, o vizită de lucru la Bruxelles, Regatul Belgiei, unde va participa la cel de-al cincilea Summit al Parteneriatului Estic (PaE).

Sesiunea plenară a Parteneriatului Estic va avea loc vineri, 24 noiembrie , începând cu ora 10.00 (ora Chișinăului). În cadrul evenimentului, Premierul Pavel Filip va rosti un discurs în numele Republicii Moldova. 

Totodată, Prim-ministrul va avea întrevederi cu Donald Tusk, Președintele Consiliului European, Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Johannes Hahn, Comisar european pentru Politică de Vecinătate și Negocieri de Extindere, Pierre Moscovici, Comisar european pentru Afaceri Economice și Financiare.

Șeful Executivului va vizita Cartierul General al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord, unde va dialoga cu Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg.

 În marja Summit-ului,  Prim-ministrul va avea și o serie de întrevederi bilaterale cu șefi de stat și de guvern. De asemenea, Pavel Filip se va întâlni cu Diaspora stabilită în Belgia.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.