Chişinău
5C
Cer parţial noros
Umiditate: 87%
Vânt: 4km/h Variable
Presiunea: 1023

Un executor judecătoresc și un evaluator, cercetați penal pentru corupere pasivă și luare de mită

sursa foto: stiridinbanat.ro

Două persoane au fost reținute de ofițerii DGT „Nord” a CNA și procurorii anticorupție în cadrul a două dosare intentate pe corupere pasivă și luare de mită. Este vorba despre un executor judecătoresc și un evaluator. Cei doi ar fi încercat, contra unor sume de bani, să subevalueze și să lichideze la un preț diminuat mai multe bunuri sechestrate.

Executorul judecătoresc ar fi pretins prin estorcare 30 000 de lei pentru ca fiecare din cele 3 automobile sechestrate să fie scoase la licitație la un preț mai mic decât valoare reală, ca apoi să fie vândute unor persoane indicate.

Astfel, sub controlul ofițerilor anticorupție, au fost transmise câteva livrări de control sub formă de bani, ultima tranșă fiind de 15 000 de lei, drept urmare bănuitul a fost prins în flagrant delict.

În cazul evaluatorului, acesta ar fi luat 3 350 de lei mită pentru a subevalua cele trei mașini. Cei doi au fost recunoscuți în calitate de bănuiți și reținuți pentru 72 de ore. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă până la 10 de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice pe un termen de la 5 la 10 ani.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.