Chişinău
19C
Cer parţial noros
Umiditate: 52%
Vânt: 17km/h NNW
Presiunea: 1018

Blogger: Jurnal TV o trage în jos pe Maia Sandu, la comanda lui Vasile Năstase

sursa foto: captura privesc.eu

Jurnal TV continuă să o ”dezumfle” pe Maia Sandu, în favoarea lui Andrei Năstase. Cu argumente în acest sens a venit bloggerul Corneliu Gandrabur. Acesta analizează modul în care postul care aparține nașului de cununie al lui Andrei Năstase, Victor Țopa, a prezentat știrea despre conferința de presă comună a liderilor PAS și PPDA, despre planurile electorale pentru 2018.

Gandrabur prezintă un citat de la Jurnal TV: ”Menționăm că cele două formațiuni și-au unit forțele și la prezidențialele din 2016. După ce Andrei Năstase și-a retras candidatura din cursă, el a anunțat că PPDA o susține pe M. Sandu, candidatul comun al celor două partide. Împreună, au acumulat un scor anunțat de autorități de 47,89 la sută”.

„Adică Năstase s-a retras din cursă de bună voie, iar împreună cu Maia Sandu au luat 47,89% în cursă deschisă cu Dodon? Probabil JTV face o inovație electorală, pentru că nu am mai văzut niciodată doi candidați în unul, or Maia nu era și Andrei. Dacă este să fim mai sinceri, Andrei a fost de fapt talaghirul legat de gâtul Maiei Sandu, iar candidata PAS a pierdut anume datorită „susținerii” lui Andrei, dar și datorită „promovării” prin intermediul Jurnal Trust Media al Țopilor”, explică Gandrabur.

Acesta mai scrie că politica editorială a JTV este sub controlul lui Vasile Năstase, fratele lui Andrei Năstase. 

”Deci este clar cine apăsă pe taste și bagă astfel de știri false despre Maia Sandu și PAS. Partea proastă este că Maia nu vrea să înțeleagă acest lucru, lăsându-se în continuare subestimată și prostită de un grup cu interese aparte”, constată bloggerul.

Maia Sandu a anunțat anterior că, la elaborarea listelor pentru alegerile parlamentare din anul viitor, candidații vor fi deciși de o comisie specială, formată din membri ai societății civile, în baza criteriile de integritate, fapt care l-a deranjat pe Năstase. Acesta insistă ca listele să fie formate în baza principiului de paritate și egalitate. Potrivit celor mai recente sondaje, partidul lui Andrei Năstase nu are șanse de a trece pragul electoral, scrie moldova24.info.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.