Chişinău
1C
Zăpadă
Umiditate: 60%
Vânt: 24km/h North
Presiunea: 1030

Silvia Radu îi atenționează pe șefii de la Exdrupo: Elaborați de urgență un plan de intervenție în caz de ninsori sau demisionați

sursa foto: chisinau.md

Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu, a vizitat astăzi întreprinderea municipală „Exdrupo". Scopul vizitei a fost de a verifica stadiul de pregătire a întreprinderii, dar şi a serviciilor municipale către sezonul rece. Silvia Radu s-a arătat nemulțumită de faptul că administraţia întreprinderii nu a elaborat şi prezentat conducerii Primăriei municipiului Chişinău un plan de acţiuni pentru intervenţiile pe timp de iarnă, pentru a asigura în termeni restrânşi deszăpezirea străzilor din municipiu.

În acest sens, primarul Silvia Radu le-a cerut factorilor de decizie din cadrul Regiei „Exdrupo" ca, până la sfârşitul săptămânii curente, să vină cu un plan de acţiuni de intervenţie pentru sezonul rece.

„Am solicitat ca să avem elaborat şi aprobat un plan de intervenţie, foarte concret, care ar permite serviciilor municipale să asigure curăţarea oraşului în câteva ore după ninsoare. În cazul unor intemperii, se va interveni cu prioritate pe străzile principale, pe unde circulă transportul public, căile de acces către suburbii şi zonele adiacente instituţiilor de învăţământ şi cele medicale", a declarat Silvia Radu.

În context, primarul general interimar a atenţionat administraţia ÎM Regia „Exdrupo" că, în cazul în care serviciile municipale nu-şi vor demonstra eficienţa şi nu vor asigura în termen curăţarea oraşului pe timp de iarnă, vor fi aplicate sancţiuni, inclusiv demiterea din funcţie.

Totodată primarul interimar a menționat că pentru sezonul de iarnă vor fi procurate, pe lângă 1000 tone existente, încă 10 mii de tone de material antiderapant – 5 mii de tone de nisip și 5 mii de tone de sare.
 
În cadrul vizitei, edilul interimar a constatat că parcul de autospeciale al întreprinderii este învechit, iar majoritatea utilajelor se exploatează mai bine de 20 de ani, unele fiind produse încă în anii 1960.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.