Chişinău
0C
Cer acoperit
Umiditate: 100%
Vânt: 7km/h NNW
Presiunea: 1008

Moarte în beci la Cahul // Două femei s-au intoxicat cu dioxid de carbon în urma fermentării vinului

sursa foto: dse.md

Două femei au decedat, iar un bărbat a ajuns la spital, după ce s-ar fi intoxicat cu dioxid de carbon în urma fermentării vinului. Tragedia a avut loc luni, 13 noiembrie, într-un beci din satul Pelenia, din raionul Cahul.

În după-amiaza zilei de ieri, 13 noiembrie, Serviciul 903 Cahul a fost alertat despre faptul că trei persoane au fost depistate în stare gravă în beciul unei case particulare. Echipajul medical, venit la fața locului, a preluat și transportat la spital pentru îngrijiri medicale, un bărbat de 49 de ani, care după primele informații este proprietarul beciului.

Alte două persoane, femei de 36 și 45 de ani, și-au pierdut viața, cel mai probabil intoxicându-se cu dioxid de carbon, în urma procesului de fermentare a vinului din beci.

În acest caz, intervenția salvatorilor nu a fost necesară, alte circumstanțe urmând să fie investigate de către organele de drept.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență roagă cetățenii să fie foarte prudenți, în perioada fermentării vinului. Nu este recomandată aflarea pe perioade lungi  în beciurile unde există recipiente cu vin în proces de fermentare, mai ales dacă beciurile nu sînt dotate cu sisteme de ventilare.

Drept acțiuni de verificare a nivelului de concentrație cu vapori periculoși, atunci cînd mergeți în beci, e recomandat să aprindeți o lumînare.

Astfel poate fi verificat nivelul de oxigen, în dependență de durata de ardere a lumînării. Mai mult, este recomandat ca procesul de fermentare să fie făcut în încăperi deschise sau cu ventilare, iar atunci când presupunem că în beci există persoane care necesită ajutor, este recomandat să fie chemate echipe speciale, fără să ne punem viața în pericol. În astfel de situații, este important apelarea imediată a Serviciilor de urgență, pentru ajutor  calificat. 

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.