Chişinău
5C
Cer parţial noros
Umiditate: 87%
Vânt: 4km/h Variable
Presiunea: 1023

Adepții lui Usatîi critică activitatea lui Chirtoacă, dar uită în ce stare deplorabilă este municipiul Bălți

sursa foto: ru.sputnik.md

 „Partidul Nostru" califică drept o catastrofă pentru Chişinău aflarea de zece ani a lui Dorin Chirtoacă în funcţia de primar general al capitalei. „Această perioadă a fost una a haosului şi fărădelegii, degradării oraşului şi batjocurii asupra locuitorilor acestuia. Chirtoacă şi complicii săa trebuie nu doar demişi, dar şi atraşi la răspundere penală pentru tot ceea ce au comis”, se arată într-un comunicat al formațiunii.

Partidul Nostru susține că deși inițial a considerat demisia din proprie iniţiativă a lui Chirtoacă cu atragerea ulterioară a acestuia la răspundere penală ar fi fost cea mai bună variantă, ulterior fracţiunea lui Usatîi a votat în Consiliul Municipal Chişinău pentru stabilirea la data de 19 noiembrie curent a referendumului local privind revocarea lui Chirtoacă din funcţia de primar general, pentru că aceasta şi-o doreşte majoritatea covîrşitoare a chişinăuienilor.

„Spre deosebire de alte partide, care la început au votat pentru refedendumul „anti-Chirtoacă", iar apoi au pledat pentru boicotarea acestuia, noi nu renunţăm la poziţia noastră iniţială. În acelaşi timp, sântem convinşi că acest referendum trebuie să aibă un caracter apartinic, civic, susţinut de cele mai diverse forţe politice şi sociale, pentru ca acesta să fie încoronat cu victoria convingătoare a tuturor chişinăuienilor asupra clanului care a capturat Primăria municipiului.

Din păcate, Partidul Socialiştilor, care a iniţiat acest referendum, l-a transformat într-o acţiune de PR îngustă de partid cu elemente evidente de campanie electorală. O abordare atît de egoistă a îngustat mult spectrul forţelor social-politice care ar fi fost de acord să participe la referendum, ceea ce poate duce la eşecul acestuia. Întreaga responsabilitate pentru un asemenea rezultat al referendumului va fi pe seama Partidului Socialiştilor.

Cu toate acestea, în pofida poziţiei unilaterale şi înguste a iniţiatorilor referendumului, „Partidul Nostru" îşi îndreamnă susţinătorii să participe la acesta şi să voteze pentru demiterea lui Chirtoacă din funcţia de primar general al Chişinăului”, suțin membrii Partidului Nostru

Amintim că în timp ce membrii Partidului Nostru îl acuză pe Dorin Chirtoacă că este un primar incompetent, liderul formațiunii Renato Usatîi care este primarul municipiului Bălți se află de mai bine de un an în Rusia iar activitatea primăriei este dirijată  pe skype.

sursa: timpul.md

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.