Chişinău
19C
Cer parţial noros
Umiditate: 52%
Vânt: 17km/h NNW
Presiunea: 1018

Hoț de automobile la 17 ani // Un adolescent a furat un Reanult şi un VW Golf 3 din Capitală

Ofiţerii de investigaţii ai sectorului Centru din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au identificat şi reţinut un minor adolescent de 17 ani, domiciliat în Capitală, fiind suspectat de săvârşirea a două răpiri de automobile. Conform informaţiilor constatate suspectul ar fi răpit un automobil de model “Reanult Megane” şi un “Volkswagen Golf 3”, pe care le-ar fi abandonat pe marginea carosabilului după ce s-ar fi plimbat. Anterior individul a mai fost implicat în cel puţin zece răpiri de automobile din sectorul Centru al Capitalei, precum şi în cazuri de furturi din automobile.

Primul automobil l-ar fi răpit din curtea unui bloc de locuit din strada Drumul Viilor în noaptea spre 29 octombrie curent, care aparţine unui tânăr de 28 ani, în valoare de aproximativ 42 000 lei.

Individul ar fi pătruns în automobil prin deteriorarea lacătului şi ar fi pornit motorul de la firele electrice. Unitatea de transport a fost depistată de poliţişti la periferia Capialei abandonată pe marginea drumului.

Cel de al doilea automobil l-ar fi răpit de pe strada Ialoveni prin aceeaşi metodă, în noaptea spre 30 octombrie curent, care a fost depistat pe o stradelă din apropiere. Ambii proprietari au fost informaţi despre depistarea unităţilor de transport şi identificarea suspectului.

În acest context au fost iniţate două cauze penale pentru răpirea mijlocului de transport, care prevede amendă în mărime de la 11 600 lei la 27 000 lei sau închisoare de la 1 la 3 ani. Toate probele acumulate de către poliţişti în acest sens, au fost transmise organului de prcuratură conform competenţei.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.