Chişinău
0C
Cer acoperit
Umiditate: 100%
Vânt: 9km/h NNW
Presiunea: 1009

VIDEO // Băutura i-a luat mințile unui șofer YandexTaxi // A uitat că taximetrul i-a fost reținut de INP și l-a declarat furat

Un taximetrist este cercetat penal pentru declarații mincinoase, după ce s-a plâns la poliție că taximetrul i-ar fi fost furat de pe strada Maria Drăgan, din sectorul Ciocana al Capitalei. Incidentul a avut loc la sfârșitul lunii octombrie, iar oamenii legii au stabilit că de fapt automobilul a fost reținut de către agenții de patrulare, după ce taximetristul împreună cu un amic, se deplasau în stare de ebrietate de la Orhei Spre Chișinău.

Taximetristul în vârstă de 33 ani în stare de ebrietate, originar din raionul Dubăsari, s-a adresat după ajutor poliţiştilor sectorului Ciocana din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, comunicând că i-ar fi fost răpit automobilul de model “Datsun”, care ar fi fost parcat pe strada Maria Drăgan şi aparţine unei companii de taxi din Capitală. Astfel, ofiţerii de investigaţii au iniţat cercetări pentru stabilirea tuturor circumstanţelor, stabilind alte detalii decât cele declarate de taximetrist.

Conform informaţiilor acumulate, în aceeşi zi taximetristul împreună cu un prieten ar fi servit băuturi alcoolice în oraşul Orhei, după care s-ar fi deplasat spre municipiul Chişinău, la volan aflându-se amicul său. În timpul deplasării aceştia au fost stopaţi de către agenţii de patrulare şi documentaţi conform procedurii, iar automobilul a fost reţinut la parcarea cu plată, întrucât şoferul s-ar fi aflat în stare de ebrietate la volan. Respectiv taximetristul nu şi-ar fi amintit exact unde se află automobilul, deoarece se afla în stare de ebrietate avansată.

În acest context a fost dispusă iniţierea unei cauze penale pentru declaraţii mincinoase şi riscă amendă în mărime de pînă la 13 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 2 ani, în toate cazurile cu (sau fără) privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 2 ani.

 

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.