Chişinău
21C
Cer în general noros
Umiditate: 46%
Vânt: 17km/h NNW
Presiunea: 1018

Usatîi a introdus cenzura la „Independent”

sursa foto: ru.sputnik.md

Renato Usatîi a concediat o jurnalistă pentru un articol pe care l-a scris pe site-ul Independent.md. Mai exact, pe portalul menționat, care aparține lui Usatîi, a fost postat un articol în care se vorbea că PCCOCS are un martor care confirmă că omorul bancherului rus Gherman Gorbunțov a fost comandat de Renato Usatîi. Peste puțin timp, știrea a dispărut de pe Independent, iar redacția portalului nu a venit cu vreo explicație de ce a șters articolul, scrie telegraph.md.

Explicația a venit însă chiar de la autoarea articolului. Jurnalista Dorina Blîndescu a anunțat pe profilul ei de Facebook că a fost dată afară pentru această „greșeală”.

Este regretabil acest gest al politicianului Usatîi, care pretinde că susține libertatea presei și de exprimare. Sau este cinic să te solidarizezi cu echipa Ziarului de Gardă, căreia i-a fost interzis să filmeze GBC-ul lui Plahotniuc, iar în același timp să concediezi o jurnalistă pentru faptul că a scris un articol obiectiv despre conferința de presă a procurorilor.

Redacția Today.MD se solidarizează cu jurnalista Dorina Blîndescu și condamnă gestul făcut de Renato Usatîi.

Independent.md a fost cumpărat de politicianul Renato Usatîi acum jumătate de an de la activistul Platformei DA, Alexandru Cozer, mai scrie sursa.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.