Chişinău
0C
Cer acoperit
Umiditate: 100%
Vânt: 7km/h NNW
Presiunea: 1008

EXCLUSIV // VIDEO // Momentul când fostul inspector IP Ciocana, Vitalie Lozovanu, este luat de mascați din față de la Penitenciarul 13

Procurorii PCCOCS, cu suportul Angajaților Direcției Antidrog a INI, dar și a doi mascați ai Brigăzii cu Destinație Specială „Fulger”, l-au reținut cu puțin timp în urmă pe fostul inspector, Vitalie Lozovanu, care timp de un an a fost încarcerat în Peniteciarul Nr.13 din Capitală fiind inculpat într-un dosar pentru trafic de droguri.

Astăzi, 26 octombrie, Lozovanu urma să fie eliberat din Penitenciar, după ce timp de un an magistrații nu i-au pronunțat sentința, însă la ieșirea din instituția de detenție, acesta a fost reținut de oamenii legii într-un alt dosar. Momentul când Lozovanu este reținute de către mascați la ieșirea din penitenciar a fost surprins de un reporter Today.MD care se afla prin preajmă.

Solicitat telefonic, Vitalie Busuioc,  adjunct-interimar al procurorului-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, ne-a declarat că fostul polițist este suspectat de trafic de influență și acte de corupție. 

Întrebat de reporterul Today.MD de ce cazul lui Lozovanu nu este examinat de către procurorii Anticorupție, Busuioc a menționat că instituția pe care o conduce și-a asumat atribuțiile.

Lozovanu a fost escortat la sediul PCCOCS, unde îi vor fi aduse învinuirile și urmează să fie reținut pentru 72 de ore.

Reamintim că Vitalie Lozovanu a fost reținut la data de 26 octombrie 2016, împreună cu alte 12 persoane, dintre care un lucrător medical, după ce procurorii din cadrul PCCOCS în colaborare cu angajații Direcţiei Antidrog a INI au efectuat 28 de percheziții într-un dosar privind traficul ilicit de heroină.

Gruparea a fost documentată de oamenii legii timp de trei luni, timp în care s-a stabilit că aceștia ar fi făcut „afaceri” cu heroina care era adusă prin contrabandă pe teritoriul Moldovei și prin intermediul lui Lozovanu, iar ulterior era livrată furnizorilor, dintre care doi chelneri de la un club de noapte și a un medic.

Dumitru Ștefârță declara atunci că această grupare a reușit să vândă o cantitate de aproximativ jumătate de kilogram de heroină, din care au obținut o sumă de aproximativ 700 de mii de lei, iar 90 la sută dintre acești bani erau încasați de colaboratorul de poliție care a fost reținut, restul de 10 la sută — de către ceilalți intermediari. 

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.