Chişinău
25C
Cer parţial noros
Umiditate: 61%
Vânt: 15km/h NNW
Presiunea: 1002

Policlinica Serviciului Medical al MAI a fost renovată și dotată cu utilaj modern

sursa foto: mai.gov.md

Angajații Ministerului Afacerilor Interne vor avea fericita ocazie să fie consultați medical într-o policlinică aproape nouă, asta după ce astăzi a avut loc prezentarea sediului renovat al Policlinicii, dar și Cabinetul de reabilitare medicală și medicină fizică, dotat cu utilaj procurat cu suportul financiar al Ambasadei Republicii Populare Chineze. La inaugurare au fost prezenți: ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, Ambasadorul Republicii Populare Chineze la Chişinău, E.S Zhang Yinghong, conducerea Serviciului medical al MAI, medici și alți invitați.

În cadrul evenimentului, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan a menționat despre rolul Serviciului medical al MAI pentru întreg sistemul și angajații săi, dar și despre serviciile și condițiile oferite în cadrul Policlinicii, care necesitau a fi îmbunătățite.

Totodată, ministrul a mulțumit Ambasadorului Zhang Yinghong,  pentru sprijinul oferit în acest proces de schimbare a Policlinicii, în special pentru utilajul destinat procedurilor de reabilitare și medicină fizică, care a fost procurat cu suportul financiar al Ambasadei Republicii Populare Chineze la Chișinău.

La rândul său, Ambasadorul Republicii Populare Chineze la Chişinău, E.S Zhang Yinghong, a vorbit despre deschiderea Ambasadei pentru implicarea în diferite proiecte frumoase din cadrul colaborărilor cu Ministerul de Interne, și despre importanța acestei realizări, care va aduce beneficii oamenilor.

Lucrările de reparație în interiorul și exteriorul sediului Policlinicii au avut loc în perioada 2016 – 2017, iar realizarea lor a fost posibilă nu doar cu suportul Ministerului Afacerilor Interne, dar și al partenerilor ( Ambasada Chinei, Centrul CREPOR, Asociația Pro Humanitate, Orange Moldova ș.a), care au contribuit atât la dotarea tehnică a instituției, cu aparataj și mobilier, cât și la alte lucrări din procesul renovării.

Policlinica Serviciului Medical al MAI a beneficiat de o îmbunătățire a aspectului tehnico-material, cu scopul de a asigura servicii medicale decente angajaților MAI, iar datorită acestei realizări, în cadrul evenimentului de astăzi, directorul adjunct al  Consiliului Național de Evaluare și Acreditare în Sănătate, Anatolie Prisăcaru,  a oferit certificatul de acreditare a Policlinicii pentru următorii 5 ani.

Sediul Policlinicii a fost dat în exploatare în anul 1964, iar numărul persoanelor deservite s-a majorat de la 9000 în anul 1990, la 21654 în anul 2017. În prezent, Policlinica zilnic acordă asistență medicală primară și specializată de ambulatoriu la aproximativ 500-600 de persoane.

Suma totală a lucrărilor de reparație, amenajare și dotare cu aparataj, constituie în jur de 12 milioane de lei.

 

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.