Chişinău
15C
Căderi uşoare de ploaie
Umiditate: 94%
Vânt: 20km/h WNW
Presiunea: 1013

VIDEO // Rețineri ca în filme pe traseul Orhei - Telenești // Doi tineri au furat o geantă cu 900 mii de lei

Doi bărbați cu vârsta cuprinsă între 25 și respectiv 33 de ani, locuitori a municipiului Chișinău, au fost reținuți fiind sunt suspectați de comiterea unei tâlhării. Aceștia, anterior au săvârșit  infracțiuni similare.

La sfârșitul lunii septembrie poliția a fost alertată de către un bărbat de  33 de ani, angajat a unui schimb valutar din capitală, după ce ar fi atacat și jefuit de către două persoane necunoscute. Bărbatul a fost deposedat de o geantă în care avea aproape 900 mii de lei în timp ce se îndrepta spre locul de muncă, prin parcul Catedralei Mitropolitană din mun. Chișinău.

Ca urmare a investigațiilor efectuate și vizionării camerilor video din adiacentul locului comiterii infracțiunii,  procurorii din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, oficiului Buiucani, ofițerii Direcției Combaterea Crimelor Grave a Inspectoratului Naţional de Investigaţii în comun cu cei de la Inspectoratul de Poliție Buiucani, au stabilit că suspecții erau înarmați cu un electroșoc. Aceștia, după comiterea infracțiunii, au urcat într-un automobil de model „BMW”, închiriat anterior, cu plăcuțe de înmatriculare care nu coincid automobilului dat.

La 3 octombrie curent, suspecții au fost depistați și reținuți în timp ce se deplasau cu un Mercedes pe traseul Orhei - Telenești.

În urma perchezițiilor efectuate în automobil, a fost depistat electroșocherul, folosit la comiterea infracțiunii, care a fost ridicat și împreună cu automobilul, anexat la cauza penală în calitate de corp delict.

Suspecții sunt reținuți pentru 72 de ore, iar pe acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art.188 alin.(5) din Codul penal. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de „Tîlhărie” riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 12 la 15 ani.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.