Chişinău
22C
Cer senin
Umiditate: 53%
Vânt: 7km/h West
Presiunea: 1024

VIDEO // Om de afaceri, bănuit că a abuzat sexual un băiat dintr-un gimnaziu din Chișinău

Un băiat aflat sub tutela unui gimnaziu-internat din Capitală ar fi fost abuzat sexual de un om de afaceri. Ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane al Inspectoratului Național de Investigații în comun cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale au stabilit că un bărbat din municipiul Chişinău, prin înțelegere cu directorul unei instituții de învăţământ, au selectat un băiat de 15 ani, dintr-o familie social-vulnerabilă, cu scopul exploatării sexuale.

S-a stabilit că, începând cu luna mai 2016, un cetățean din mun. Chișinău, un om de afaceri, a „selectat” un copil, aflat sub tutela unei instituții de învățământ (copilul pe atunci avea 14 ani). Directorul acestui gimnaziu-internat a facilitat cunoștința acestui bărbat cu respectivul copil, după care bărbatul a început să-i ofere diverse cadouri, facilități, îl plimba prin Chișinău, prin diferite locuri de agrement, pentru ca în vara anului 2016 să închirieze un apartament în mun. Chișinău și a început să locuiască împreună cu acest copil. S-a stabilit că au avut loc acțiuni cu tentă sexuală din partea adultului”, a declarat adjunctul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, Valeriu Bodean.

În cadrul investigațiilor, în data de 18 septembrie, au fost efectuate percheziții la domiciliul abuzatorului, dar și în incinta instituției. În urma acestora, au fost depistate și ridicate  arme și acte ce reglementează activitatea instituției de învățământ.

În rezultat, directorul, de 45 de ani, și abuzatorul, de 40 de ani, au fost reținuți și au primit mandat de arest pentru 30 de zile.

Potrivit lui Bodean, în prezent se investighează anumite fapte comise de directorul gimnaziului în perioada anilor 2009-2011, cînd unii elevi au fost maltratați la indicația directorului sau nemijlocit de către acesta. Copiii erau pedepsiți astfel pentru unele abateri disciplinare sau nereușite la studii.

În cazul în care se va dovedi vinovăția acestora, ei riscă de la 15 la 20 de ani de închisoare sau pușcărie pe viață.

Totodată, se întreprind măsuri în vederea stabilirii rolului şi altor angajaţi din cadrul instituţiei de învăţământ şi organelor cu atribuţii de control.

De menționat că, legea nu permite unui minor aflat în tutela statului să părăsească instituția.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.