Chişinău
15C
Cer senin
Umiditate: 94%
Vânt: 20km/h WNW
Presiunea: 1013

VIDEO // Momentul când protestatarul PPDA-PAS încearcă să intre cu microbuzul în cordonul de polițiști din fața TRM

Au apărut noi imagini cu momentul când unul dintre participanții la protestul organizat de Maia Sandu și Andrei Năstase a încercat să rupă cordonul de polițiști din fața postului Național de Televiziune, intrând cu un microbuz în mulțime.

Din imaginile video, surprinse la fața locului, se vede clar că activiștii Platformei DA, Chiril Moțpan și Sergiu Cibotari, îndeamnă șoferul să înainteze, în timp ce poliția îl somează să se oprească.

Reamintim că ieri, 18 septembrie, persoana care se afla la volanul microbuzului a fost reținută, pentru 72 de ore. Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 50 ani, locuitor al municipiului Chișinău, care nu s-a conformat cerințelor legale a polițiștilor și a aplicat violența în adresa acestora, iar dacă va fi găsit vinovat, legea prevede pedeapsa cu închisoarea, de la 4 la 8 ani (art.349 al. 2 lit.a).

Oamenii legii au deschis pe acest fapt o cauză penală ”Ameninţarea sau violenţa săvârșită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplineşte datoria obştească”, art. 349 al. 2 lit.a al CP al RM.

În cadrul efectuării acțiunilor de urmărire penală, s-a stabilit că mijlocul de transport aparține unui  bărbat, în vârstă de 43 de ani, locuitor al comunei Bubuieci, municipiul Chișinău, care a încercat să fugă de la fața locului, deplasându-se  pe contrasens pe soseaua Hâncești, însă a fost stopat de agenții de patrulare.

Acesta a fost sancționat contravențional, fiindu-i aplicată o amendă în mărime de 4000 lei și 3 puncte de penalizare, iar microbuzul a fost ridicat ca corp delict. Precizăm, că persoana respectivă, are un antecedent penal pentru acte de violență împotriva polițiștilor ce au avut loc la 24 aprilie 2016.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.