Chişinău
24C
Cer parţial noros
Umiditate: 61%
Vânt: 7km/h East
Presiunea: 1001

ANSA despre ouăle europene infectate cu insecticidul Fipronil

sursa foto: vanbet.ro

În legătură cu informația apărută în presă, referitor la retragerea ouălor de consum de pe rafturile magazinelor din Olanda, Germania și Belgia din cauza contaminării cu insecticidul Fipronil, a cărui utilizare este interzisă pentru animalele agricole, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor comunică următoarele:

În Republica Moldova preparatele pe bază de această substanță activă, nu sunt utilizate în tratamentul și profilaxia bolilor parazitare la păsări. Totodată aducem la cunoștința consumătorilor că importul în Republica Moldova a ouălor de consum din UE nu se efectuază.

Import de ouă din UE se efectuază strict în scop de incubare de către producătorii de carne de pasăre autohtoni. La fel menționăm faptul că Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor asigură supravegherea producerii și plasării pe piață a ouălor de consum în conformitate cu Legea Nr. 221 din 19.10.2007 privind activitatea sanitar-veterinară și Hotarîrea Guvernului Nr. 1208 din 27.10.2008 cu privire la aprobarea Normei sanitar-veterinare privind comercializarea ouălor pentru consum uman.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.