Chişinău
19C
Ploaie
Umiditate: 88%
Vânt: 17km/h WSW
Presiunea: 1009

VIDEO // Poliția Capitalei a descins la Trușeni și Durlești // Au pornit vânătaorea „afaceriștilor” cu alcool

Poliţia Capitalei a sporit activităţile la compartimentul protejării drepturilor consumatorilor şi traficul ilicit de mărfuri cu executarea măsurilor legale ce se impun, privind identificarea şi documentarea persoanelor implicate în scheme frauduloase de acest gen.

Astfel, urmare a unor acţiuni speciale de investigaţii demarate de către poliţiştii sectorului Buiucani din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, au demascat activităţile a doi locuitori ai Capitalei, implicaţi în contrafacerea băuturilor alcoolice tari şi comercializarea lor în pieţe.

Respectiv în gospodăria unui bărbat din comuna Truşeni, în vârstă de 50 ani, poliţiştii au depistat în cadrul percheziţiilor autorizate, băuturi alcoolice contrafăcute, alcool etilic, capace, sticle pentru îmbuteliere precum şi alte recipiente, camuflate într-o anexă a casei. Cantităţile de băuturi erau comercializate atât în Capitală cât şi pe teritoriul ţării, obţinând ilegal profituri băneşti impunătoare. Iar în orăşelul Durleşti, ofiţerii de investigarea fraudelor economice au descins în locuinţa uni bărbat de 49 ani, unde la fel au fost depistate băuturi alcoolice contrafcăute, recipiente din plastic, capace, precum şi sticle cu băuturi pregătite pentru comercializare ilicită.

În acest context au fost ridicate toate probele delicte şi depozitate până la decizia instanţei de judecată, iar bărbaţii sunt cercetaţi penal pentru practicarea activităţii de întreprinzător şi riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 47 000 lei la 67 000 lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.