Chişinău
19C
Ploaie
Umiditate: 88%
Vânt: 17km/h WSW
Presiunea: 1009

VIDEO // Femeia depistată decedată în râul Nistru acum o săptămână, a fost omorâtă

Procuratura municipiului Chişinău,  de comun cu IP Ciocana din cadrul Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău,  IP Criuleni şi Dubăsari a IGP, anunţă despre reţinerea, pe 16 iunie, a presupusului asasin al femeii, cadavrul căreia a fost găsit pe 13 iunie curent în râul Nistru, în apropierea orașul Vadul lui Vodă. În cadrul investigaţiilor a fost stabilită identitatea victimei, care s-a dovedit a fi locuitoare a Capitalei, în vârstă de 41 ani, iar expertiza medico-legală a concluzionat că, femeia a fost omorâtă şi aruncată în apelel râului Nistru.

În cadrul acţiunilor complexe de urmărire penală şi măsurilor speciale de investigaţii, procurorii şi poliţiştii au identificat un evenutal suspect în acest caz – un individ de 42 de ani, originar din raionul Criuleni, anterior judecat în Federeaţia Rusă pentru diverse infracţiuni, inclusiv de două ori pentru omor.

Fiind audiat de procurori, bănuitul şi-a recunoscut faptele criminale, declarând cu lux de amănunte circumstanţele săvârşirii crimei. Potrivit informaţiilor acumulate, victima ar fi făcut cunoştinţă cu bănuitul în aceeaşi zi într-o cafenea din Capitală, unde ar fi servit împreună băuturi alcoolice.

Ulterior, aceştia ar fi comandat un taxi cu care s-au deplasat în direcţia orașul Vadul lui Vodă, coborând în apropierea unor vile. Între ei s-ar fi iscat un conflict, femeia fiind deposedată de lanţul de la gât, telefonul mobil, cerceii şi inelul din aur, agresată fizic şi sugrumată, iar pentru a ascunde urmele infracţiunii, corpul neânsufleţit al victimei a fost aruncat în râu.

De notat că, în timpul reţinerii individul intenţiona să părăsească teritoriul ţării cu deplasarea în Federaţia Rusă, fiind încătuşat şi escortat în izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău pentru 72 de ore, asupra sa au fost depistate şi ridicate articolele din aur ale victimei.

Procurorii i-au înaintat presupusului asasin învinuirea, astăzi urmînd să fie examinat demersul procurorilor privind aplicarea în privinţa acestuia a măsurii preventive – arestul pentru 30 de zile. Bănuitul este cercetat penal pentru omor intenţionat, pentru care legislaţia prevede până la 20 de ani închisoare sau detenţiune pe viaţă.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.