Chişinău
14C
Cer senin
Umiditate: 67%
Vânt: 13km/h North
Presiunea: 1020

PCCOCS a trimis 14 tâlhari pe banca acuzaților // Gruparea era coordonată de deținuții din Penitenciarul de la Brănești

sursa foto: ziarulceahlaul.ro

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a finalizat urmărirea penală, cu expedierea în instanţa de judecată, pentru examinare în fond, a cauzei penale de învinuire de comiterea infracţiunilor de tâlhărie şi furt a membrilor unei grupări criminale constituite din 14 persoane cu vârsta cuprinsă între 18-38 ani.

În cadrul urmăririi penale s-a stabilit, că în perioada 21 octombrie 2016 - 29 ianuarie 2017, făptuitorii, repartizând rolurile conform planului anterior convenit, au comis 3 atacuri tâlhăreşti şi trei furturi în raioanele Ştefan Vodă, Cantemir, Orhei şi Căuşeni. 
 
Comiterea infracţiunilor date a fost organizată şi planificată de către 3 deţinuţi din Penitenciarul nr. 18 Brăneşti. Executorii, la indicaţia acestora, pe timp de noapte, având fețele acoperite cu măşti medicinale şi gen „anonymous”, pătrundeau în locuinţe unde, folosind pistoale, bâte din lemn şi cuţite, atacau victimele ce se aflau la domiciliu, le aplicau lovituri, apoi le imobilizau şi sustrăgeau din locuinţele acestora mijloacelor băneşti şi obiectele de preţ.
 
În total, au fost sustrase bunuri în valoare de peste 140 000 lei.
 
Toate persoanele se află în stare de arest preventiv. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, inculpaţii riscă pedeapsa cu închisoare de la 8 la 10 ani.
 
Investigaţiile pe caz au fost efectuate de către procurorii PCCOCS, în comun cu ofiţerii de urmărire penală din cadrul DGUP a IGP al MAI şi ofiţerii de investigaţii din cadrul INI al MAI.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.