Chişinău
30C
Cer senin
Umiditate: 29%
Vânt: 13km/h ENE
Presiunea: 1011

„MAI iubește Orașul” // Ministerul Afacerilor Interne inaugurează aleea cu care se lăuda PL

sursa foto: Today.MD

Ministerul Afacerilor Interne  va inaugura mâine „Aleea MAI”. Este vorba despre trotuarul din fața în fața sediului instituției, unde au fost finalizate lucrările de aplicarea pavajului și au fost amenajate peluze cu iarbă, ghivece cu flori, dar și două bănci. Evenimentul va avea loc mâine, 16 iunie, ora 17.00, în fața sediului instituției.

Acțiunea „MAI iubește orașul” va începe cu un mesaj al ministrului de Interne Alexandru Jizdan și va continua cu un program muzical oferit de Orchestra Model DTC și Corul Credo.
La eveniment vor fi prezenți angajații Ministerului dar și toți doritorii care vor trece la acea oră pe lângă sediul MAI.

 Fotografiile cu aleea au fost publicate la începutul săptămânii pe site-ul PL, iar formațiunea politică le-a calificat drept rezultatele muncii edilului Capitalei, Dorin Chirtoacă, în pofida faptului că municipalitatea a contribuit doar cu pavajul, dar și acela a fost schimbat de mai multe ori, din cauza că lucrările nu erau efectuate conform normelor de rigoare.

La rândul său, Vadim Brînzaniuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Chișinău, a declarat că lucrările aparțin municipalității, iar ghivecele cu flori au fost instalate de cei de la Spații Verzi.

Însă, potrivit Alinei Zbancă, purtătorul de cuvânt al MAI, pavajul a fost pus de către Primărie, doar că și aici a fost cu cântec, trebuie de menționat că a fost pus și scos de câteva ori, din motiv că lucrările nu erau efectuate conform normelor.

Ulterior s-au implicat specialiști din cadrul MAI care au monitorizat lucrările de instalare a pavajului, ca într-un final să fie scos la bun sfârșit. La Amenajarea zonei, la fel a fost o procedură monitorizată și efectuată de către angajații MAI, începând de la curățirea copacilor, procurarea și instalarea ghivecelor cu flori, gazonul.

S-au cheltuit aproximativ 19 mii de lei. Acești bani au fost alocați din economiile făcute pe baza achizițiilor, iar lucrările au fost efectuate cu sprijinul fiecărui angajat MAI care a fost implicat.

FOTO // Tupeul lui Ghimpu nu are margini // PL îi atribuie lui Chirtoacă ceea ce a făcut Jizdan

FOTO // O porțiune din trotuarul de pe bulevardul Ștefan cel Mare, „mărul discordiei” dintre MAI și Primărie

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.