Chişinău
14C
Cer senin
Umiditate: 67%
Vânt: 13km/h North
Presiunea: 1020

Pompierii din RM învață în SUA cum să lichideze consecințele unui atac terorist

sursa foto: dse.md

O delegație din cadrul Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI, participă  la Exerciţiul Național "Vigilant Catamount", organizat de către Garda Naționala a Carolinei de Nord, Statele Unite ale Americii. 

Subiectul Exercițiului este modul de reacționare și lichidare a consecințelor unui atac terorist. Respectiv, în cadrul exercițiului este simulat un atac terorist, ținta căruia sunt mai multe obiective strategice ale Carolinei de Nord, precum un dig de protecție a unui lac de acumulare, fabrica de hârtie, o instituție de învățământ superior etc.

Drept rezultat al atacului, se înregistrează mai multe situaţii exceptionala, care necesită implicarea forțelor si mijloacelor din domeniul situațiilor de urgență, forțele și mijloacele Gărzii Naționale a Carolinei de Nord, dar și din cadrul mai multor agenții de stat din acea regiune.

Astfel, se poate verifica conlucrarea si coordonarea acțiunilor între forțele implicate pentru gestionarea unei situații de criză. La exercițiul dat, sunt antrenate 40 agenții naționale, printre care și Garda Națională a Carolinei de Nord, SUA.

Delegația Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI participă la acest exercițiu, în calitate de observatori, participarea fiind posibilă întrucât Republica Moldova este stat partener cu Carolina de Nord. 

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.