Chişinău
19C
Ploaie
Umiditate: 88%
Vânt: 17km/h WSW
Presiunea: 1009

FOTO // Tupeul lui Ghimpu nu are margini // PL îi atribuie lui Chirtoacă ceea ce a făcut Jizdan

sursa foto: Today.MD

Tupeul liderului Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, nu are margini. Acesta îi atribuie nepotului său, primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, faptul cum arată acum trotuarul din fața clădirii MAI. Asta chiar dacă municipalitatea a instalat doar pavajul, iar restul lucrărilor au fost efectuate de către Ministerul Afacerilor Interne.

Ghimpu a distribuit pe pagina sa de Facebook un comunicat al PL despre schimbarea la față a bulevardului Ștefan cel Mare, mai exact aici fiind vorba despre trotuarul din fața clădirii MAI, unde a fost finalizat procesul de instalare a pavajului, a fost amenajat un gazon și instalate mai multe ghivece cu flori, dar și două bănci.

Ceea ce a uitat liderul PL să menționeze, este faptul că ghivecele, gazonul și băncile au fost instalate de către cei de la Ministerul Afacerilor Interne și nu de Primărie.

În comunicatul PL cu titlu „Proiectele lui Dorin Chirtoacă prind viață. Schimbarea la față a bulevardului Ștefan cel Mare din Chișinău”, la care au fost atașate fotografii cu ghivecele cu flori din fața MAI, liberalii îi atribuie „creația” primarului Capitalei, Dorin Chirtoacă, asta chiar dacă municipalitatea a pus doar pavajul și acela a fost scos și aplicat din nou de mai multe ori, iar ghivecele cu flori, gazonul, dar și două bănci au fost instalate de către angajații MAI cu resursele financiare ale instituției.

 
 
Potrivit Alinei Zbancă, purtătorul de cuvânt al MAI, pavajul a fost pus de către Primărie, doar că și aici a fost cu cântec, trebuie de menționat că a fost pus și scos de câteva ori, din motiv că lucrările nu erau efectuate conform normelor.
 
Ulterior s-au implicat specialiști din cadrul MAI care au monitorizat lucrările de instalare a pavajului, ca într-un final să fie scos la bun sfârșit. Cât ține de amenajarea zonei, procedura a fost monitorizată de specialiști, începând de la curățirea copacilor, procurarea și instalarea ghivecelor cu flori, gazonul.
 
S-au cheltuit aproximativ 19 mii de lei. Acești bani au fost alocați din economiile făcute pe baza achizițiilor, iar lucrările au fost efectuate cu sprijinul fiecărui angajat MAI care a fost implicat.
 
În seara zilei de ieri cei de la MAI au mai instalat două bănci, iar vineri după-amiază urmează să aibă loc prezentarea oficială a porțiunii de trotuar care va fi numită „Aleea MAI”.
 
Mai multe detalii vezi aici: 

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.