Chişinău
30C
Cer senin
Umiditate: 29%
Vânt: 13km/h ENE
Presiunea: 1011

FOTO // Accidente matinale în Capitală // Un BMW s-a izbit frontal într-un microbuz cu pasageri

sursa foto: Facebook.com // Виктор Плешко

Trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce microbuzul cu care se deplasau a fost lovit frontal de un automobil de model BMW. Accidentul a avut loc în această dimineață, în jurul orei 07:30, pe strada Calea Orheiului.

Solicitată telefonic, Natalia Stati, ofițerul de presă al Poliției Capitalei, a declarat pentru Today.MD că impactul a avut loc între un automobil de model BMW și un microbuz de pe ruta Chișinău-Coronova.

„În urma impactului dintre cele două unități de transport, au avut de suferit trei pasageri din microbuz. Este vorba despre un bărbat și două femei care au fost transportați la spital. Preliminar, de accident se face vinovat șoferul de 22 de ani care se afla la volanul BMW-ului, acesta a pierdut controlul volanului, iar automobilul a ieșit pe contrasens și s-a izbit în microbuzul care venea din partea opusă. Pe acest caz a fost pornită o anchetă pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs accidentul, iar în dependență de gravitatea leziunilor suferite de victime se va stabili și pedeapsa șoferului. Dacă leziunile vor fi ușoare, acesta riscă să se aleagă cu o amendă de 1500 de lei și șase puncte de penalizare, iar dacă leziunile vor fi medii sau grave, șoferul BMW-ului riscă să fie cercetat penal”, a declarat Stati.

Din imaginile surprinse de un alt șofer implicat în trafic, care le-a făcut publice pe o rețea de socializare, se vede că BMW-ul a fost grav avariat și a rămas blocat pe traseu, iar din cauza accidentului s-au format mai multe ambuteiaje.

sursa foto: Facebook.com // Виктор Плешко

Alte două accidente rutiere au avut loc în proximitatea Gării Feroviare, dar și la sensul giratoriu de la intersecția bulevardului Moscovei cu strada Kiev, Alecu Russo și Bogdan Voievod, din sectorul Rîșcani al Capitalei.

sursa foto: Facebook.com // Alehandra Shapovalova

sursa foto: facebook.com // Vadim Siminovskii

Aici este de menționat că Inspectoratul Național de Patrulare atenționează șoferii și pietonii să manifeste maximă prudență și atenție la trafic în condițiile în care pentru următoarele ore Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis ploi puternice pe tot teritoriul țării.

În acest context, INP reamintește conducătorilor auto că în condițiile unui carosabil umed mai ales noaptea, lumina se reflectă și scade substanțial vizibilitatea. Astfel, conducătorii auto sunt îndemnați să ruleze cu viteză redusă şi să efectueze fiecare manevră numai după o temeinică asigurare.

În situația în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalți șoferi reduce riscul producerii unor accidente cauzate de neasigurarea la schimbarea direcției de mers. De aceea, recomandăm ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie permanent aprinse. O atenție deosebită necesită şi sistemul de ventilație-dezaburire a parbrizului şi lunetei mașinii, care trebuie să funcționeze impecabil.

Totodată, INP atenționează pietonii să traverseze numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de stradă și nici într-un ca nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.