Chişinău
8C
Cer senin
Umiditate: 76%
Vânt: 6km/h SW
Presiunea: 1013

VIDEO // DIFE a deconspirat o rețea de comercializare a alcoolului contrafăcut în piețele din Capitală

Angajații Direcției Investigații Fraude Economice a INI al IGP în comun cu angajații Secției Coordonare activități de urmărire penală DP municipiul Chișinău sub conducerea Procuraturii municipiului Chișinău au efectuat la data de 6 iunie, 32 de percheziții  în capitală și în mai multe raioane din țară, în scopul combaterii contrafacerii băuturilor alcoolice și comercializării alcoolului etilic în piețele din Capitală.

În urma măsurilor speciale de investigații efectuate, polițiștii au stabilit că, în schema frauduloasă  sunt implicați 9 bărbați cu vârste cuprinse între 25-50 de ani, din municipiul Chișinău, raioanele Călărași și Leova.

Astfel, aceștia dețineau trei linii clandestine de producere a băuturilor alcoolice contrafăcute și cinci puncte de comercializare a alcoolului etilic. Una din liniile clandestine identificate reprezintă o secție de producere și îmbuteliere a băuturilor alcoolice, fără licență, amplasată pe teritoriul unui depozit, situat în afara municipiului Chișinău.

În cadrul perchezițiilor, oamenii legii au depistat și ridicat: 194 de sticle din masă plastică, 122 de vase a câte 20 litri, 15 vase de 220 litri, toate cu alcool etilic, peste 250 sticle goale destinate contrafacerii băuturilor alcoolice tari cu marca” Kvint”, ” Surpriznii”, ”Spicușor” fără marcă de acciz, caiete cu înscrisuri de tip ciornă, unde era însemnată evidența mijloacelor financiare dobândite în urma comercializării ilegale a băuturilor contrafăcute, 1530 sticle de vin spumant,  peste 50 000 lei, o armă de vânătoare  și 20 de cartușe deținute ilegal.

Băuturile alcoolice contrafăcute se comercializau în piețele din municipiul Chișinău, prețul pentru un litru de alcool etilic ajungea la 60 lei, iar zilnic în fiecare punct de comercializare se realizau peste 100 litri de alcool etilic.

Prin acțiunile infracționale suspecții au prejudiciat bugetul  de stat în proporții deosebit de mari.

Persoanele implicate sunt cercetate penal în stare de libertate,  dacă vor fi găsite vinovate, acestea riscă amendă de până la 167 500 lei.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.