Chişinău
8C
Cer senin
Umiditate: 76%
Vânt: 6km/h SW
Presiunea: 1013

Studentul de la USEFS, care ar fi jefuit o bătrânică în sectorul Rîșcani, riscă să fie exmatriculat

sursa foto:

Studentul de la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport care a fost reținut la începutul lunii iunie de către Poliția Capitalei, după ce ar fi jefuit o bătrânică din sectorul Rîșcani al Capitalei, riscă să fie exmatriculat din Universitate. Cel puțin așa susține veaceslav Manolache, rectorul USEFS.

Solicitat telefonic, Veaceslav Manolache, rectorul USEFS, a declarat pentru Today.MD că studentul de 21 de ani riscă să fie exmatriculat din instituția de învățământ dacă vinovăția acestuia va fi dovedită.

„Sigur că urmează să fie exmatriculat, asta doar după ce se vor pronunța organele de anchetă. Din câte am înțeles el ar fi fost recunoscut de către victime după maioul în care era îmbrăcat, el însă susține că atunci când s-a întâmplat incidentul s-ar fi aflat într-un alt capăt al orașului și că are și martori care ar putea să confirme acest fapt. Urmează să vedem ce vor spune organele drept pentru a putea lua o decizie”, a precizat Manolache.

Reamintim că studentul în vârstă de 21 de ani, originar din localitatea Cajba, Glodeni, a fost reținut la data de 3 mai curent, în căminul USEFS, după ce în seara de 2 iunie, în jurul orei 19:00, ar fi atacat și deposedat o femeie de 74 de ani de lanţul din aur de la gât, în ograda blocului de locuit.

Ulterior, în cadrul acţiunilor de urmărire penală victima l-ar fi recunoscut, precum şi soţul acesteia care ar fi surprins momentul atacului de la balconul locuinţei.

Potrivit unui comunicat al Poliției Capitalei, forţele de ordine au stabilit că, bănuitul nu este pentru prima dată când recurge la jafuri în stradă, acesta ar mai fi fost implicat în două cazuri similare din sectoarele Centru şi Buiucani din Capitală.

Actualmente individul se află în custodia Poliţiei Capitalei şi este cercetat penal pentru jaf. Conform legislaţiei penale în vigoare bănuitul riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 5 ani până la 7 ani.

 

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.