Chişinău
14C
Cer senin
Umiditate: 67%
Vânt: 13km/h North
Presiunea: 1020

FOTO // Autoritățile au intervenit cu „tancul” pe traseul M14 // 50 de autoturisme, blocate în nămeți

sursa foto: Today.MD

Autoritățile au fost nevoite să intervină cu un tanc al Armatei Naționale pe traseul M14 unde au rămas blocate în nămeți peste 50 de automobile. Militarii de comun cu angajații INP au intervenit operativ pentru ai ajuta pe șoferii care au nimerit la ananghie.

Celula de criză creată în legătură cu situația excepțională din ţară a motivat autoritățile să interprindă toate măsurile de rigoare pentru a veni în ajutorul cetățenilor.

Astfel, pe traseul M14 pentru deblocarea și tractarea a peste 50 de automobile blocate, a fost nevoie de intervenția unei unități de transport cu șenile din cadrul Armatei Naționale. Potrivit lui Livii Baziuc, șeful INP, la această oră încă 30 de autoturisme rămân blocate.

În această dimineață, la solicitarea Guvernului, președintele RM, Igor Dodon, a dispus mobilizarea totală a Armatei Naționale pentru înlăturarea consecințelor calamităților naturale.

Astfel, militarii Batalionului de Geniu acţionează cu mijloace tehnice (IMR-2M) pentru deblocarea Drumului Naţional M14, pe tronsonul cuprins între localităţile Negreşti — Chişinău.

De asemenea, echipe mobile, formate din militari dislocaţi în garnizoana Chişinău şi dotaţi cu unităţi de tehnică specială, intervin pentru lucrări de deszăpezire şi deblocare a căilor de acces în capitală.

La Ministerul Apărării a fost constituită o celulă de criză pentru monitorizarea intervenţiilor echipelor mobile ale Armatei Naţionale şi coordonarea activităţii acestora cu reprezentanţii comisiei pentru situații excepționale.

Este de menționat că pe ţară sunt blocate 33 trasee naţionale şi 183 de localităţi iar pe dumurile naţionale este interzisă deplasarea transportului de mare tonaj. 

Potrivit datelor oferite de INP, de când a început viscolul şi până în prezent peste 177 de unităţi de transport au fost deteriorate de arbori,  iar 102 vehicole, din cauza ninsorilor, au fost blocate pe trasee.

Totodată, din cauza nerespectării de către conducătorii auto a cerințelor Regulamentului circulației rutiere (deplasarea cu cauciucuri de vară, neajustarea vitezei de deplasare, nerespectarea și neajustarea distanței între vehicule) au fost înregistrare 166 de derapări și accidente rutiere, soldate cu 2 persoane au fost traumate, iar 2 accidente cu implicarea unităților de transportare a călătorilor din raioanele Sîngerei și Șoldănești. Totodată, ca rezultat al condițiilor climaterice nefavorabile au fost înregistrate 13 cazuri de traumatizare a cetățenilor, precum căderea crengilor, alunecarea, etc..

Pe parcursul ultimelor 24 de ore au fost antrenați în activități de asigurare a securității circulației rutiere şi a ordinii publice 1701 de inspector de patrulare şi angajați ai Inspectoratelor de poliție teritoriale şi 215 echipe mobile.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.