Chişinău
7C
Cer acoperit
Umiditate: 53%
Vânt: 15km/h West
Presiunea: 1019

VIDEO // 20 de instalații GPL de contrabandă, deconspirate de INI

Timp de trei luni, ofițerii Direcției investigare fraude economice a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu Procuratura municipiului Chișinău, oficiul Ciocana au documentat activitatea ilicită a două persoane de 45 și respectiv 57 de ani, cetățeni ai Republicii Moldova și Transnistriei, care practicau ilegal  activităţi de întreprinzător.

În cadrul măsurilor efectuate, la 9 februarie curent, în municipiul Chișinău forțele de ordine au stopat un automobil la volanul căruia se afla un bărbat originar din Transnistria, care transporta 20 de instalaţii de alimentaţie cu gaz pentru automobile, acestea fiind amplasate în ascunzișuri special amenajate.

Poliția a stabilit că bărbatul importa marfa prin contrabandă din Ucraina în Republica Moldova, prin zona transnistreană. Ulterior, era transmisă unei persoane care le comercializa pe teritoriul țării.

Urmare a perchezițiilor, la locul desfăşurării activităţii ilegale, au fost depistate peste 100 de butelii de gaz pentru automobile, circa 40 de instalații de alimentație cu gaz pentru mijloace de transport şi alte accesorii.

Conform estimărilor preventive, marfa depistată fără careva acte de proveniență valorează aproximativ 400 de mii lei.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 241 Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de ”Practicarea ilegală a activităţii de întreprinzător”, se pedepseşte cu amendă în mărime de la 117 500 la 167500 lei.

Actualmente, Poliția acumulează materiale pentru inițierea unei cauze penale conform prevederilor art. 248 Cod Penal ”Contrabanda”.

 

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.