Chişinău
-2C
Ploaie
Umiditate: 100%
Vânt: 17km/h East
Presiunea: 1006

VIDEO // Colecția de machete de trenuri și automobile clasice a muzicianului Neil Young, vândută la licitație cu aproape 300.000 de dolari

O colecție de obiecte care au aparținut cântărețului și compozitorului Neil Young, în vârstă de 72 de ani, ce conține machete de trenuri, dar și automobile clasice și echipamente muzicale, a fost vândută la licitație cu aproape 300.000 de dolari, informează Reuters.

Neil Young, pasionat timp de multe decenii de machetele de trenuri, a scos la vânzare peste 230 de modele din gama Lionel în cadrul acestei licitații, ce a fost organizată de casa Julien's Auctions din Los Angeles. Printre acestea s-au aflat o locomotivă personalizată Commodore Vanderbilt 4-6-4, care s-a vândut cu suma de 10.000 de dolari.

Mai multe automobile care i-au aparținut lui Neil Young, care au fost de asemenea vândute. Un automobil Buick decapotabil — un model 76X Roadmaster Skylark—, de asemenea personalizat, a fost vândut cu 400.000 de dolari, au precizat sâmbătă reprezentanții casei organizatoare.

Neil Young, cunoscut pentru cântecele sale din epoca Woodstock, dar și pentru colaborările sale cu trupele Buffalo Springfield și Crosby, Stills, Nash & Young, a spus că această colecție numeroasă de machete de trenuri, pe care le-a instalat în reședința amenajată în ferma lui din California, l-a ajutat să interacționeze mai bine cu fiul lui, Ben, care suferă de paralizie cerebrală.

Printre obiectele vândute la licitație de sâmbătă s-au aflat și câteva dintre chitarele, amplificatoarele și microfoanele celebrului rocker.

O parte din suma obținută la licitație va fi donată în beneficiul Bridge School din California, pe care a doua soție a lui Neil Young, Pegi Young, a înființat-o în 1986 pentru copiii care suferă de deficiențe grave de vorbire și fizice

Neil Young și Pegi Young au divorțat în 2014 după o căsnicie care a durat 336 de ani. Pegi Young a rămas cu ferma din California, iar muzicianul s-a mutat în Los Angeles, unde locuiește cu actuala sa parteneră de viață, actrița Daryl Hannah.

sursa: agerpres.ro

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.