Chişinău
14C
Cer senin
Umiditate: 67%
Vânt: 13km/h North
Presiunea: 1020

VIDEO // Casey Affleck a primit premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal

Actorul american Casey Affleck a câştigat premiul cel mai bun actor pentru rolul din „Manchester by the Sea”, în regia lui Kenneth Lonergan, duminică seară, în cadrul celei de-a 89-a ediţii a Galei Premiilor Oscar, ce a avut loc în Los Angeles.

Este primul Oscar pentru Affleck şi cea de-a 2-a nominalizare din cariera actorului. Casey Affleck a mai fost nominalizat la Premiile Academiei Americane de Film în 2008, pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru filmul “The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford.”

Printre actorii nominalizaţi la această categorie s-au numărat Andrew Garfield pentru rolul din „Hacksaw Ridge”, Ryan Gosling pentru „La La Land”, Viggo Mortensen pentru „Captain Fantastic” şi Denzel Washington pentru rolul din „Fences”. Casey Affleck este fratele mai mic al actorului şi regizorului Ben Affleck.

De asemenea, Kenneth Lonergan a obţinut Oscarul pentru cel mai bun scenariu original pentru „Manchester by the Sea”. În discursul său de mulţumire, Lonergan a declarat despre film că “este despre oamenii care încearcă să aibă grijă unii de ceilalţi confruntaţi cu împrejurări nefericite”.

Casey Affleck a jucat în trei filme regizate de Gus Van Sant- „To Die For” (1995), „Good Will Hunting” (1997) şi „Gerry” (2002) - şi în trilogia lui Steven Soderbergh, „Ocean's Eleven” (2001), „Ocean's Twelve” (2004) şi „Ocean's Thirteen” (2007). Primul său rol major a fost în filmul lui Steve Buscemi „Lonesome Jim” (2006).

Pentru drama „Manchester by the Sea”, Casey Affleck a mai câştigat un premiu la Globurile de Aur.

sursa: mediafax.ro

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.