Chişinău
8C
Cer acoperit
Umiditate: 62%
Vânt: 11km/h NW
Presiunea: 1019

Reșetnicov: „Platforma Social-Democrată NU îl votează pe Sturza”

sursa foto: tribuna.md

Cei 14 deputați care au părăsit PCRM pentru a forma Platforma Social-Democrată refuză să-l susțină pe Ion Sturza, candidatul propus de președintele Nicolae Timofti pentru a fi noul prim-ministrul al Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut miercuri seară pe pagina de socializare a parlamentarului Artur Reșetnicov, unul dintre cei 14 ex-comuniști care, după ce au părăsit formațiunea condusă de Vladimir Voronin, au început negocieri cu reprezentanții PDM, în vederea unei eventuale fuziuni.

Reșetnicov motivează refuzul de a-l vota pe Sturza prin suspiciunile că acesta ar fi, de fapt, afiliat politic partidului care a deținut conducerea anteriorului guvern.

Pentru a exclude orice confuzie întîmplătoare sau manipulare intenționată, fac precizarea în numele meu și al colegilor mei deputați că nu vom vota candidatura d-lui I. Sturza la funcția de prim-ministru. Este o candidatură impusă de dl. N. Timofti și PLDM, pe căi incorecte, netransparente, contrar voinței partidelor parlamentare. O candidatură care se știa înainte de a fi lansată că nu va avea susținere și voturi necesare pentru învestire”, a scris Reșetnicov pe pagina sa de Facebook.

Mai mult, fostul deputat PCRM consideră că negocierile cu Ion Sturza sunt doar un exercițiu inutil.

Considerăm că acestă nominalizare este un proces demagogic, un joc politic de culise și o sfidare în adresa cetățenilor, la care noi nu vom participa. Nu vom accepta nici invitația candidatului Sturza de a participa la discuții, ele fiind inutile. Noi nu ne-am detașat de la PCRM ca să participăm la alte jocuri politice murdare, ci ca să ajutăm la formarea unui guvern serios și stabil, care să aibă o reprezentativitate consistentă în Parlament, un guvern care să aibă suportul politic necesar pentru dezvoltarea și modernizarea Republicii Moldova”, mai precizează deputatul.

Singura soluție, consideră deputatul Platformei Social-Democrate, este nominalizarea de urgență a unui nou candidat, după retragerea lui Ion Sturza. 

Ar fi corect și responsabil dacă dl. Sturza singur ar pune punct acestui show politic și nu ar consuma timpul prețios pentru țară și societate. Facem apel la toate partidele responsabile din Parlament să dea dovadă de maturitate și să vină cu un candidat, care va fi în stare să adune numărul necesar de voturi, care va fi în stare să conducă un guvern. Noi sîntem gata să sprijinim formarea guvernului, credem că Republica Moldova se află într-o situație dramatică și fiecare zi pierdută cu candidatul Sturza este în defavoarea oamenilor. Trebuie de pus punct teatrului politic și de găsit un consens pentru a scoate țara din criza politică. Acțiunile politicienilor trebuie să vină în favoarea cetățenilor și pentru Republica Moldov”, a încheiat Artur Reșetnicov.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.