C
Umiditate:
Vânt: km/h
Presiunea:

Maia Sandu a confirmat: deputații blocului ACUM vor încerca să-i ajute pe Gheorghe Petic, Vlad Filat și Veaceslav Platon

Deputaţii blocului ACUM vor încerca să-i ajute pe oligarhii condamnaţi Vlad Filat şi Veaceslav Platon, dar şi pe activistul PPDA de la Ungheni, Gheorghe Petic, cercetat penal pentru viol. Cel puţin aşa a sugerat lidera PAS, Maia Sandu, în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune N 4.
“O să insistăm pe transparenţa procesului şi, mai ales, pe respectarea legii. O să facem pentru toţi. O să luptăm pentru o justiţie independenta şi după aceea toţi care au pretenții faţă de procesele lor de judecată vor putea să reia aceste procese”, a declarat Maia Sandu.
Amintim că fostul premier Vlad Filat a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru corupţie și o amendă de 3000 de unități convenționale, echivalentul a 60 de mii de lei. Totodată bunurile care au fost dobândite i-au fost confiscate, fiindu-i  retras şi „Ordinul Republicii”. Instanța a decis și confiscarea altor averi, inclusiv a unor obiective în construcție, a unor pachete de acțiuni ale diferitor companii, câteva autovehicule ș.a. 
 
Totodată, raiderul numărul 1 din CSI, Veaceslav Platon, a fost condamnat la 25 de ani de ani de închisoare în dosarul în care este învinuit de escrocherie și corupere a mascaților de la Pantera. Anterior, Platon a fost condamnat definitiv de Curtea Supremă de Justiţie la 18 ani de puşcărie în dosarul Băncii de Economii. Acesta a obținut, prin scheme ilegale, aproximativ un miliard de lei de la instituţia financiară, prin accesarea unor credite de către firme conduse de persoane interpuse.
 
Gheorghe Petic este cercetat penal pentru agresarea şi violarea unei femei din Ungheni. El a fost surprins de o cameră de supraveghere în timp ce intra în casa victimei, iar pe hainele lui au fost depistate probe biologice care aparţin victimei. Deşi se află de mai bine de 5 luni în arest, Gheorghe Petic a candidat la alegerile parlamentare pe listele binomului PAS-PPDA, în speranţa că va beneficia de imunitate şi va scăpa de pedeapsă.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.